A svédek maguk se tudják, hányan élnek az országukban
2020. augusztus 3. 16:10

A svéd statisztikai hivatal maga jelezte, hogy nem tudja pontosan megmondani, hány ember van az országban, mivel felméréseik csak az adózó állampolgárokat regisztrálják, és nem számolnak az illegális bevándorlókkal. A svéd statisztikai hivatal (SCB) jelentése szerint jelenleg mintegy 10,35 millió állampolgár él az országban, azonban ez a szám korántsem pontos, ahogy azt maga a szervezet is elismerte.

Az SCB az adatait nem házalós népszámlálók, de nem is levelezés útján nyeri, hanem a svéd adóügynökség nyilvántartásából, ami tehát nem számol az országban tartózkodó, de adót nem fizető lakossággal – tájékoztat a V4NA Hírügynökség. Marie Lidéus a hivatal statisztikai vezetője nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a népességi statisztikákban csak azok szerepelnek, akik kifejezetten regisztrált lakhellyel rendelkeznek, de a regiszterek nem mutatják azokat, akik nem. A problémát az jelenti, hogy az országban egyre többen élnek a „társadalmon kívül”.

Ők egyrészt azok a fiatalok, akik a szüleik lakcímén vannak bejelentve, de már elköltöztek, mert más városban tanulnak. Komolyabb mértékben torzítja a statisztikát az illegális migránsok száma. Jelenleg nem lehet tudni, hogy hányan tartózkodnak illegálisan az országban vagy esetleg több különböző név alatt. Januárban a rendőrség egy olyan bevándorlót fogott el, akit 10 különböző bűntény miatt köröztek, de nagyon nehezen tudták kézre keríteni, mert hét különböző személyazonossága volt bejegyezve.

A hatóságok jelenleg a személyes népszámlálásban gondolkodnak, mivel számos „érzékeny területen” rendkívül nehezen mérhető a lakosok száma. Az adóhivatal szerint mintegy 119 ezer ember van rossz lakcímre regisztrálva, és feltételezi, hogy ennél sokkal többen vannak, akik sehova sincsenek bejelentve.

V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG
Címkék:
  • A gyurcsányi „semmi”
    „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
MTI Hírfelhasználó