Választási csalástól tart a mohácsi Fidesz
2020. augusztus 3. 13:35

Attól tart a Fidesz mohácsi szervezete, hogy Csorbai Ferenc, a város 2019-ben MSZP-s színekben megválasztott polgármestere csalásra készül a szeptember 27-i időközi önkormányzati választáson, és emiatt szüntette meg azonnali hatállyal Kovács Mirella jegyző köztisztviselői jogviszonyát – erről tartott sajtótájékoztatót Csizmadia Csaba, aki tavaly Fidesz-KDNP-s színekben szerzett mandátumot.

Csorbai Ferenc, Puch László egykori MSZP-s pénztárnok veje 2019-ben azok után kerülhetett a város élére, hogy Szekó József, Mohács első embere nem sokkal az önkormányzati választás előtt, szeptember 27-én tragikus hirtelenséggel elhunyt. Ezzel a Fidesz–KDNP Mohácson polgármesterjelölt, míg Csorbai Ferenc rivális nélkül maradt. Az MSZP-jelölt nem lépett vissza, elindult egyedül. A politikus a leadott szavazatoknak csak alig 31 százalékát szerezte meg, az emberek több mint kétharmada érvénytelenül voksolt. A településen szeptember 27-én azért tartanak időközi szavazást, mert a képviselő-testület július 6-án egyhangú döntéssel feloszlatta magát, a Fidesz által kezdeményezett indítványról név szerinti szavazással döntöttek.

Csizmadia Csaba a sajtótájékoztatón a jegyző menesztése kapcsán kiemelte: Kovács Mirella hosszú éveken át közmegelégedésre szolgálta Mohács városát, munkáját soha nem érte panasz. – Csorbai Ferenc sem jelezte a megválasztása óta, hogy a jegyző asszony munkájával ne volna elégedett. A még hivatalban levő polgármester lépése annak fényében különösen érthetetlen, hogy az elmúlt tíz hónap alatt maga is jutalmat hagyott jóvá a jegyző asszonynak, ami egyértelműen munkájának elismerését jelenti – fogalmazott a kormánypárti politikus.

Emlékeztetett rá, hogy a jegyző egyben a helyi választási iroda vezetője, így a választások tisztaságát is felügyeli. – A Fidesz mohácsi szervezete ezért felkéri a Baranya Megyei Önkormányzat főjegyzőjét, fokozott figyelemmel kövesse nyomon a szeptember 27-i időközi választást, hogy azon a mohácsi polgárok valós akarata érvényesülhessen – fűzte hozzá.

Ezzel kapcsolatban a a lap korábban megírta, hogy értesüléseik szerint Csorbai Ferenc kiléphet az MSZP-ből, és az időközi önkormányzati választáson már független jelöltként szállna ringbe.

Magyar Nemzet
Címkék:
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Egy magyar hagyomány
  Nem csodálom, hogy ezt az országot nem érti senki. Nemcsak a nyelve miatt, hanem a lelke miatt sem. Itt évszázadok óta egy időben, egyszerre mindenki úgy érzi, hatalmon is van meg ellenzékben is
 • Most a fiatal korosztályt érinti elsősorban a járvány
  A koronavírus-járvány első hulláma elsősorban az idősebbeket érintette, most viszont a 20-29 éves korosztályból kerül ki a legtöbb pozitív eset - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján.
 • A magyar bábkatedra lezüllesztése
  Ami negyedszázada történik szakmai címszó alatt az egyetemen, egy haveri kör játéka.
MTI Hírfelhasználó