Koronavírus - Szlávik: Amíg nincs vakcina, addig csak egy védekezés van
2020. augusztus 3. 10:55

A vakcina kifejlesztéséig csak a már megszokott módokon: maszkhasználattal, kézfertőtlenítéssel, távolságtartással és a külföldről hazatérők ellenőrzésével lehet védekezni a koronavírus-fertőzés ellen – mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

A szakember úgy vélekedett, Magyarországon jól védekeznek az emberek, hiszen a napi tíz-harminc új eset nem sok, ám tudni kell azt is, hogy ezek csak a kiszűrt esetek, ennél tízszer-hússzor több fertőzött is lehet.

– Ez azt mutatja, hogy a vírus még mindig velünk van, és az úgynevezett első hullám még nem ért véget, hiszen nem nulla az esetszám, és meg kell akadályozni, hogy több legyen – hangsúlyozta. Hozzátette, mára az is világossá vált: nem lehet arra számítani, hogy a vírus a nyári melegben eltűnik, ezért a védekezést egész évben fenn kell tartani.

Szlávik János kitért arra is, hogy jelenleg több mint száz vakcina van kísérleti szakaszban a világon, közülük öt-hatot már embereken tesztelnek.

MTI
Címkék:
  • A gyurcsányi „semmi”
    „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
MTI Hírfelhasználó