Farage: Európa megosztottá vált
2020. július 14. 22:47

„Európa megosztottá vált az észak-déli tengely mentén a gazdasági ügyek mentén, míg a keletet és a nyugatot a kulturális kérdések feszítik egymásnak. Orbán Viktor ragaszkodása az egyházhoz és a keresztény értékrendhez Magyarországon, a nemzeti identitás megőrzése iránti elköteleződése és az etnikai bevándorlás miatti aggodalmai teljesen szembemennek mindazzal, amit a német, francia, belga vagy más politikai vezetők mondanak”– mondta Nigel Farage brit politikus, a Brexit Párt megalapítója a Danube Institute új podcast sorozatában.

A közép-európai országok, különösen Magyarország és az angolszász konzervatív világ közötti kapcsolatokat ápoló intézet tájékoztatása szerint a teljes interjú szerdától nézhető meg a Facebook oldalukon, ebben az Egyesült Királyság uniós kiválásában komoly szerepet játszó Farage beszél a bevándorlás Brexitre gyakorolt hatásáról, politikai szerepvállalásának kezdeteiről, a populizmus térhódításáról.

Az interjúban szó lesz Orbán Viktor és Magyarország Brüsszellel való küzdelméről és az amerikai elnökválasztásról is.

hirado.hu
Címkék:
 • Majdan Minszkben
  A demokrácia exportja. Ezt a „sok munkát” végezte az USA évtizedeken át – borzalmas következményekkel. A „sok munka” során eltettek láb alól számos vezetőt, egyet például Észak-Afrikában, s ennek nyomán megindult a migránsáradat Európa felé.
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Felveszik a kesztyűt a balliberális szélsőség ellen
  A nemrég alakult Megafon célja olyan internetes kommunikátorok képzése, akik a konzervatív, nemzeti hangok felerősítése által lehetőséget adnak a valódi politikai preferencia kialakításában.
 • Homályos fogalmakra épülő szankciórendszerek
  A jogbiztonság már önmagában tiltja egy olyan homályos fogalom bevezetését európai uniós kötelezettségként, mint a jogállamiság - mondta Varga Judit igazságügyi miniszter a Die Welt című német napilapnak adott, pénteken megjelent interjúban. "Általános hiányosságok" - ez a kommunizmusra emlékeztet.
 • Karácsony alkalmatlan a városvezetésre
  Virtuális politizálás Budapesten - A Tarlós-korszak tudatos építkezését felváltotta a virtuális politizálás időszaka, megelevenedni látszik a Demszky-éra utolsó éveire jellemző pangás kora. Mindez a 2022-es választásra készülő „habarékellenzék” kormányzásra való képességét is előre jelzi.
MTI Hírfelhasználó