25 átfogó ellenőrzéssel tisztította meg Budapest belső kerületeit a rendőrség
2020. július 11. 16:36

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2018 novemberében akciósorozatot indított az V., VI. és a VII. kerület sűrűn látogatott és turisztikailag frekventált részeinek ellenőrzésére. Azóta a bulinegyedben és a belvárosban a rendőrök eddig 25 alkalommal tartottak átfogó ellenőrzést.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság civil és egyenruhás rendőrei 2018 novembere óta a társszervekkel együttműködve átlagosan havonta tartanak rendészeti és bűnügyi akciót a belső kerületek szórakozóhelyein és azok környékén – olvasható a police.hu-n.

A BRFK rendőrei az ellenőrzéseket a Készenléti Rendőrséggel, a Nemzeti Adó-és Vámhivatallal, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatósággal, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, a Budapesti Közlekedési Központtal, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálattal, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal, a Munkavédelmi és Munkaügyi Főosztállyal, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársaival, az Erzsébetváros Rendészeti Igazgatósággal, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósággal, valamint a kerületek polgárőreivel és az önkormányzatok munkatársaival közösen hajtották végre.

A közbiztonság érdekében az utóbbi években, a Belvárosban, a Terézvárosban, valamint az Erzsébetvárosban; a kerületi rendőrökön felül – a Készenléti Rendőrség és a BRFK központi egységei – hétköznap átlagosan 50, hétvégén 75 fővel növelik a belső kerületekben a rendőri jelenlétet.

Budapesten az utóbbi nyolc évben közel a felére csökkent a bűncselekmények száma. A belső kerületek és a főváros turisztikailag frekventált részein az ellenőrzések lehetővé tették, hogy a rendőrök és a társszervek munkatársai hatékonyan tudjanak fellépni a különböző jogsértésekkel szemben, mint a garázdaságok, a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények, a hamis, vagy úgynevezett „fake” drogok terjesztésével kapcsolatos bűncselekmények, a prostitúcióhoz köthető bűncselekmények, az ittas járművezetés, valamint az engedély nélkül végzett taxiszolgáltatások – derült ki a közleményből.

A 2018 novembere óta megtartott, több mint két tucat akcióban összesen 1767 rendőr intézkedett, míg a társszervek részéről 433-an segítették a munkát. Az ellenőrzések során a rendőrök 2970 embert igazoltattak, 646 gépjárművet, 55 szórakozóhelyet ellenőriztek és 127 kényszerintézkedést hajtottak végre.

Prostitúcióhoz köthető tevékenység miatt 39, „fake drog” terjesztés miatt kilenc, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt 114 esetben indult eljárás.

Biztonsági intézkedésekre, szabálysértési és szakhatósági feljelentésekre, helyszíni és szakhatósági bírságokra 339 esetben került sor.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a bűnüldözési, bűnmegelőzési és rendészeti feladataikon túl a turisták által leginkább látogatott utcákon, tereken és a műemlékek környékén is megemelt létszámban vannak jelen, így jelenlétükkel növelik a szubjektív biztonságérzetet – írta a rendőrség.

hirado.hu - MTI
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Utcai zavargásokat hozhat az ősz Magyarországon
  A koronavírus-járvány alapjaiban írta át a politikai közbeszédet, így a pandémiát megelőző időszakhoz képest jelentősen háttérbe szorult az ellenzéki pártok között végbemenő dominanciaharc, sőt sokáig a pártok belső konfliktusairól sem lehetett hallani – fejtette ki Deák Dániel a Magyar Nemzetnek készített elemzésében.
 • "Az ellenzék nem tud hatékonyan fellépni"
  Az ellenzék csak próbálkozik, de nem tud hatékonyan fellépni a nemzeti konzultáció ellen – mondta a Médianéző Központ elemzője hétfőn az M1 aktuális csatornán.
 • Történelmi léptékű fejlesztéseket készít elő a kormány Budapesten
  Jelentősen gyorsabb lehet a közlekedés Budapest és az elővárosok között a nagyszabású 5-ös metró projekt megvalósulásával – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ igazgatója.
MTI Hírfelhasználó