Semjén Zsolt gratulált a horvát parlament magyar képviselőjének
2020. július 7. 17:24

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke is gratulált Jankovics Róbertnek, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) elnökének, akit vasárnap újraválasztottak a horvát parlament magyar nemzetiségi képviselői posztjára.

Semjén Zsolt és Jankovics Róbert - kdnp/hu/vasarnap.hu

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke (b) és Jankovics Róbertnek, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége (HMDK) elnöke (Fotó: vasarnap.hu)

A horvát parlament 11 mandátumot a nemzeti kisebbségeknek és a horvát diaszpórának tart fenn. A garantált magyar kisebbségi képviselői helyért egyetlen jelöltként indult Jankovics Róbert.

A szinte véglegesnek mondható hivatalos részeredmények alapján a jelenleg kormányzó jobboldali Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) nyerte meg a vasárnapi előre hozott parlamenti választásokat.

kdnp.hu
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Utcai zavargásokat hozhat az ősz Magyarországon
  A koronavírus-járvány alapjaiban írta át a politikai közbeszédet, így a pandémiát megelőző időszakhoz képest jelentősen háttérbe szorult az ellenzéki pártok között végbemenő dominanciaharc, sőt sokáig a pártok belső konfliktusairól sem lehetett hallani – fejtette ki Deák Dániel a Magyar Nemzetnek készített elemzésében.
 • "Az ellenzék nem tud hatékonyan fellépni"
  Az ellenzék csak próbálkozik, de nem tud hatékonyan fellépni a nemzeti konzultáció ellen – mondta a Médianéző Központ elemzője hétfőn az M1 aktuális csatornán.
 • Történelmi léptékű fejlesztéseket készít elő a kormány Budapesten
  Jelentősen gyorsabb lehet a közlekedés Budapest és az elővárosok között a nagyszabású 5-ös metró projekt megvalósulásával – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ igazgatója.
MTI Hírfelhasználó