Terrorizmus miatt nyomoznak az osztrák hatóságok
2020. július 5. 16:32

Terrorizmus miatt indított vizsgálatot az osztrák Alkotmányvédelmi és Terrorizmuselhárító Hivatal vasárnap, miután egy orosz állampolgárságú férfi szombat este a nyílt utcán agyonlőtt egy másik Oroszországból származó férfit Gerasdorfban, Bécstől nem messze.

(Bild: APA/Herbert P. Oczeret)

(Bild: APA/Herbert P. Oczeret)

A feltételezett elkövetőt autós üldözés után Linzben fogták el. A gyilkosság indítéka egyelőre nem ismert, de az osztrák hatóságok nem zárják ki, hogy politikai gyilkosság történt. Az áldozat orosz állampolgár, de az orosz sajtó szerint egy 43 éves csecsen nemzetiségű férfiról van szó, aki korábban többször élesen bírálta Ramzan Kadirov csecsen elnököt, aki több mint 10 éve irányítja az Oroszországi Föderációhoz tartozó Csecsenföldet, és bírálói szerint semmibe veszi az emberi jogokat, klánként és korrupt módon irányítja országát.

hirado.hu - MTI
Címkék:
 • Majdan Minszkben
  A demokrácia exportja. Ezt a „sok munkát” végezte az USA évtizedeken át – borzalmas következményekkel. A „sok munka” során eltettek láb alól számos vezetőt, egyet például Észak-Afrikában, s ennek nyomán megindult a migránsáradat Európa felé.
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Felveszik a kesztyűt a balliberális szélsőség ellen
  A nemrég alakult Megafon célja olyan internetes kommunikátorok képzése, akik a konzervatív, nemzeti hangok felerősítése által lehetőséget adnak a valódi politikai preferencia kialakításában.
 • Homályos fogalmakra épülő szankciórendszerek
  A jogbiztonság már önmagában tiltja egy olyan homályos fogalom bevezetését európai uniós kötelezettségként, mint a jogállamiság - mondta Varga Judit igazságügyi miniszter a Die Welt című német napilapnak adott, pénteken megjelent interjúban. "Általános hiányosságok" - ez a kommunizmusra emlékeztet.
 • Karácsony alkalmatlan a városvezetésre
  Virtuális politizálás Budapesten - A Tarlós-korszak tudatos építkezését felváltotta a virtuális politizálás időszaka, megelevenedni látszik a Demszky-éra utolsó éveire jellemző pangás kora. Mindez a 2022-es választásra készülő „habarékellenzék” kormányzásra való képességét is előre jelzi.
MTI Hírfelhasználó