Kerteket, pincéket, garázsokat öntöttek el a pénteki villámárvizek
2020. július 4. 21:47

Kerteket, pincéket, garázsokat öntött el a vihar Magyarországon. Több helyen a házakból kellett szivattyúzni a vizet, és volt, ahol homokzsákokkal tudtak csak védekezni. Három megyéből is jeleztek károkat. A katasztrófavédelem munkatársai késő estig megállás nélkül szivattyúztak – hangzott el az M1 Híradójában.

Vörös, iszapos víz árasztotta el Debrecen belvárosát péntek este. Rövid időn belül hatalmas mennyiségű csapadék zúdult a városra, ami a táblákkal jelzett munkaterületet is ellepte.

Az egyik szépségszalonban tíz centis vízben állt az összes berendezés. Órákon át szivattyúztak, közben pedig vödrökkel és lapátokkal is próbálták kimerni a vizet. A társasházakba és garázsokba is befolyt a víz.

A viharos szél több helyen fákat csavart ki. A kidőlt fák utcákat torlaszoltak el, az egyik, csaknem 15 méter magas fa pedig egy kerítésre és egy autóra borult.

A pincékbe és a garázsokba is betört a víz Mezőkövesden. Az egyik városrészben több utca is víz alá került. Az esőzés sok helyen villámárvizet okozott.

Karcagon a víz utcákat és kerteket öntött el. Sokan homokzsákokat védekeztek.

A katasztrófavédelemhez folyamatosan érkeztek a bejelentések. A karcagi tűzoltók mellett a kisújszállási önkormányzat munkatársai is segítettek szivattyúzni.

„A katasztrófavédelem megyei műveletirányítására csaknem egy óra alatt körülbelül 70 riasztás érkezett, jellemzően vízkárokról. A felgyülemlett csapadékvizet nem tudta elvezetni a város hálózata, mindez felgyülemlett az utcákon” – mondta Németh Ádám, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Az előrejelzések szerint ma az Alföldön és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében fordulhatnak elő viharok. De a következő napokban hasonló esőre már nem kell számítani.

hirado.hu - M1 Híradó
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Orbán: elkötelezettek vagyunk a jogállamiság mellett
  Az Országgyűlés elnökének, Kövér Lászlónak címzett részletes levélben számolt be Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Tanács júliusi ülésére kapott ötpontos parlamenti mandátum teljesítéséről.
 • Ellenzék, vagy amit akartok
  Némi mazochizmustól áthatva elolvastam az ÉS című libsi tébolyda cikkét, melyet „A rendszerkritikai alapállás stratégiája” címmel Magyar Bálint és valami Kozák nevezetű szociológus jegyez. Borzasztó élmény volt.
 • Két baloldali lista lehet a Momentum és a DK között dúló harc eredménye
  A tagságnak, a balliberális médiaelitnek és a külföldi megrendelőiknek eljátsszák az összefogást, mint ez történt októberben is, aztán amikor posztokról, miniszterelnök-jelöltről van szó, akkor keményen gyomrozzák egymást – mondta a Magyar Nemzetnek Kiszelly Zoltán a DK és a Momentum közötti versengésről. A politológus szerint most Göd ürügyén játsszák le azt, amit Botka László is próbált annak idején: nem közösködni Gyurcsány Ferenccel.
MTI Hírfelhasználó