Bakondi: Aggályossá vált az illegális migránsok munkába állítása
2020. július 4. 10:20

A koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági válságban milliók veszítették el az állásukat, az illegális migránsok munkába állítása már ezért is „aggályossá vált” – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-en péntek este.

Bakondi György azzal kapcsolatban beszélt erről, hogy járvány előtt voltak olyan vélekedések, hogy az illegális migránsok tartózkodását legalizálni kellene, mert új munkavállalókként jelenhetnek meg az európai munkaerőpiacon.

Megjegyezte azt is: Olaszországba például Kelet-Európából vittek munkavállalókat mezőgazdasági munkára, mert az országban tartózkodó migránsok nem akartak a szociális ellátórendszerből kilépve a munka világában megjelenni.

A főtanácsadó szólt arról is, hogy a líbiai helyzet bonyolultsága ellenére fontos európai érdek a líbiai parti őrség erősítése, illetve Líbia déli határainak őrizete. Azt mondta, a járvány miatt olyanok is útnak indulnak Európa felé, akik korábban nem gondoltak erre.

Bakondi György beszélt a visegrádi országok (V4: Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország) együttműködéséről is, kiemelve, hogy a kooperáció melletti érvek mindig erősebbek voltak, mint a lazítás mellett szólók.

Arra a felvetésre, hozhat-e változást egy esetleges lengyel államfőváltás, azt mondta: minden visegrádi országban olyan nemzeti érdek a belső biztonság garantálása, a nemzeti érdekek érvényesítése, hogy nem gondolja, egy miniszterelnök vagy köztársasági elnök személyének változása ezt lényegesen befolyásolná.

hirado.hu - M1
Címkék:
 • Majdan Minszkben
  A demokrácia exportja. Ezt a „sok munkát” végezte az USA évtizedeken át – borzalmas következményekkel. A „sok munka” során eltettek láb alól számos vezetőt, egyet például Észak-Afrikában, s ennek nyomán megindult a migránsáradat Európa felé.
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kik támadják a múltunkat?
  Az archeogenetika tudományával közelebb lehet jutni a honfoglalók eredetének kérdéseihez.
 • A Hagia Sophia története
  Claudio Monge olasz Domonkos-rendi szerzetes hosszú évek óta Isztambulban él. A Vatikáni Rádiónak adott interjúban felidézte a Hagia Sophia hányattatott történetét.
 • Soros: Európa ellenségei ellenzik a nyílt társadalom eszméjét
  Interjút adott a Népszavának Soros György, a milliárdos spekuláns, aki ma ünnepli 90. születésnapját. Az agg agitátor kijelölte az EU-n belüli ellenségeit, amelyek Magyarország és Lengyelország. A világpolitikában pedig Oroszországtól és Kínától tart Soros, aki továbbra is kiáll az örökkötvények gondolata mellett.
MTI Hírfelhasználó