Fényes nappal rongálták meg Horthy Miklós szobrát Budapesten
2020. július 3. 16:04

"Biztonsági kamera előtt, fényes nappal, egy bő órája támadták meg gátlástalanul a Szabadság téri református templomot, illetve Horthy Miklós szobrát, vörös festékkel komoly rongálást okozva" - tette közzé FB-oldalán Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke.

Horthy vörös festékkel leöntött mellszobra 2020. július 3-án

Kép: Novák Előd/FB

A tájékoztatás szerint "Hegedűs Loránt lelkipásztor már intézkedett a helyrehozatal érdekében, a rendőrség pedig éppen helyszínel."

Mind Novák részletezi: a szobrot legutóbb június 4-én koszorúzták meg a sikeres revíziókról elnevezett Hazatérés templomának lépcsőjén ökumenikus keretek közt.

A politikus úgy véli. "Világszerte divat lett az európai, fehér ember történelmének átírása, dicső múltja emlékeinek elpusztítása. A Mi Hazánk Mozgalom nem fogja hagyni, hogy Magyarországon is hősi szobrokat döntsenek le a felforgatók." Novák Előd a hegyvidéki turulszobor elleni verbális támadásokra utalva úgy fogalmaz: "megvédjük azt."

A Mendiner videófelvételben hozza nyilvánosságra a szélsőséges hungarofób garázda akcióját:

https://mandiner.hu/cikk/20200703_voros_festekkel_ontottek_le_a_szabadsag_teren_horthy_szobrat

facebook
Címkék:
 • Majdan Minszkben
  A demokrácia exportja. Ezt a „sok munkát” végezte az USA évtizedeken át – borzalmas következményekkel. A „sok munka” során eltettek láb alól számos vezetőt, egyet például Észak-Afrikában, s ennek nyomán megindult a migránsáradat Európa felé.
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kik támadják a múltunkat?
  Az archeogenetika tudományával közelebb lehet jutni a honfoglalók eredetének kérdéseihez.
 • A Hagia Sophia története
  Claudio Monge olasz Domonkos-rendi szerzetes hosszú évek óta Isztambulban él. A Vatikáni Rádiónak adott interjúban felidézte a Hagia Sophia hányattatott történetét.
 • Soros: Európa ellenségei ellenzik a nyílt társadalom eszméjét
  Interjút adott a Népszavának Soros György, a milliárdos spekuláns, aki ma ünnepli 90. születésnapját. Az agg agitátor kijelölte az EU-n belüli ellenségeit, amelyek Magyarország és Lengyelország. A világpolitikában pedig Oroszországtól és Kínától tart Soros, aki továbbra is kiáll az örökkötvények gondolata mellett.
MTI Hírfelhasználó