Teherautókban rejtőző migránsokat tartóztattak fel a román-magyar határon
2020. július 3. 15:45

Teherautók rakterében rejtőző csaknem negyven határsértő Magyarországra jutásának megakadályozásáról számolt be pénteken a román határrendészet.

A Szatmár megyei Peténél a magyar határ felé haladó ponyvás kisteherautó rakterében fedeztek fel csütörtökön 23 külföldi állampolgárt. A szíriai, palesztin és egyiptomi migránsok beazonosítása során kiderült, hogy egy részüket néhány nappal korábban már megállították egyszer a határrendészek, amikor megpróbáltak Magyarországra szökni. Most újabb tiltott határátlépésért indult ellenük eljárás, és a teherautó Hunyad megyei sofőrjének előzetes letartóztatását is kezdeményezték embercsempészésért.
   
A Nagylak-Csanádpalota közúti határátkelőhelyen péntek hajnalban két román rendszámú teherautó rakterében is illegális bevándorlókat fedeztek fel közös ellenőrzésük során a román és magyar határrendészek. Az első járműben 12 szír, a másodikban négy afgán határsértő bújt el. Ellenük tiltott határátlépésért, a Franciaországba kanapékat szállító teherautók román sofőrjei ellen embercsempészésért indult büntetőeljárás.
 

MTI
Címkék:
 • Majdan Minszkben
  A demokrácia exportja. Ezt a „sok munkát” végezte az USA évtizedeken át – borzalmas következményekkel. A „sok munka” során eltettek láb alól számos vezetőt, egyet például Észak-Afrikában, s ennek nyomán megindult a migránsáradat Európa felé.
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Felveszik a kesztyűt a balliberális szélsőség ellen
  A nemrég alakult Megafon célja olyan internetes kommunikátorok képzése, akik a konzervatív, nemzeti hangok felerősítése által lehetőséget adnak a valódi politikai preferencia kialakításában.
 • Homályos fogalmakra épülő szankciórendszerek
  A jogbiztonság már önmagában tiltja egy olyan homályos fogalom bevezetését európai uniós kötelezettségként, mint a jogállamiság - mondta Varga Judit igazságügyi miniszter a Die Welt című német napilapnak adott, pénteken megjelent interjúban. "Általános hiányosságok" - ez a kommunizmusra emlékeztet.
 • Karácsony alkalmatlan a városvezetésre
  Virtuális politizálás Budapesten - A Tarlós-korszak tudatos építkezését felváltotta a virtuális politizálás időszaka, megelevenedni látszik a Demszky-éra utolsó éveire jellemző pangás kora. Mindez a 2022-es választásra készülő „habarékellenzék” kormányzásra való képességét is előre jelzi.
MTI Hírfelhasználó