Egykori republikánusok akciócsoportot hoztak létre Biden támogatására
2020. július 1. 20:52

Egykori republikánus tisztségviselők politikai akciócsoportot hoztak létre Joe Biden demokrata párti elnökjelölt támogatására - jelentette szerdán az amerikai közszolgálati rádió (NPR).

A rádió nem nevezte meg konkrétan a csoportban résztvevők nevét, csupán úgy fogalmazott: George W. Bush volt republikánus elnök kormányzatának tisztségviselői is köztük vannak.

A politikai akciócsoportok (PAC) az Egyesült Államokban kivált választások idején aktívak: pénzt gyűjtenek az általuk támogatott jelölt kampányára, vagy egy másik politikus vereségének elősegítésére, programokat és kampányokat szerveznek, és nemcsak személyek, hanem pártok támogatásában is aktívak lehetnek. Az új akciócsoport a tervek szerint internetes oldalt nyit, jelen lesz a közösségi médiában és olyan videókat készít majd, amelyeken ismert republikánus személyiségek dicsérik Joe Bident.

Az NPR idézte Jennifer Millikint, az egyik szervezőt, aki 2004-ben George W. Bush újraválasztási kampányának egyik munkatársa volt. Millikin azt állította: a jelenlegi elnök, Donald Trump "veszély jelent". Nem nevezte meg a csoport tagjait és azt sem, hogy kik a pénzügyi adományozók. Ez utóbbi adatot azonban októberig be kell jelenteni a Szövetségi Választási Bizottságnak.

A politikai akcióbizottság megalakításáról tájékoztatták George W. Busht, de az egykori elnök nem vesz részt a szerveződésben és nem jelezte azt sem, hogy támogatná tevékenységét. Bush szóvivője csak annyit mondott, hogy a volt elnök visszavonult a politikától, és nem kíván részt venni ez idei választási csatározásokban.

MTI
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Karácsonyék pénzt kínálnak a klímaügyi szeánszokért
  Klímaüggyel házal a Soros György-féle Open Society Foundation (Nyílt Társadalom Alapítványok) által támogatott Foundation for Development of Democratic Rights (DemNet Hungary) részvételével a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat tízezer budapestinél. A Belügyminisztérium nyilvántartása alapján véletlenszerűen kiválasztott lakosoknak küldenek levelet, és az érdeklődők közül kiválasztott ötven embernek negyvenezer forintot kínálnak a részvételért.
 • Nagyot tévedett Dobrev Klára
  Fej fej melletti küzdelmet vizionált Dobrev Klára egy Népszavában megjelent interjúban a Fidesz–KDNP és az ellenzék között, elmondható azonban, hogy Gyurcsány Ferenc felesége téved – jelentette ki a lapunknak készített elemzésében Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatási igazgatója. Hozzátette: mivel az ellenzéki tábor nem egységes, ezért számos szavazót veszíthetnek a baloldali pártok azok közül, akik a közös listából nem kérnek.
 • Az apokalipszis négy lovasa
  A nyílt társadalom ideológiái: a kommunizmus, a liberalizmus, a globalizmus és a rasszizmus.
MTI Hírfelhasználó