Fordulat Madeleine McCann ügyében
2020. június 6. 22:53

Két másik gyermek eltűnéséhez is köze lehetett Madeleine McCann feltételezett gyilkosának. A 43 éves férfi jelenleg börtönben van. A német hatóságok azt vizsgálják, hogy van-e összefüggés a korábbi rejtélyes eltűnések között. A gyanúsított nem ismeretlen a hatóságok előtt. Eddig legalább 17-szer állt bíróság elé, a legtöbbször szexuális bűncselekmények elkövetése miatt – hangzott el az M1 Híradójában.

Egy omladozó épületben lakott az férfi, akit a német hatóságok a 13 éve eltűnt Madleine McCann meggyilkolásával gyanúsítanak A szász-anhalti ügyészség szerint a 43 éves férfinak köze lehetett másik két gyermek eltűnéséhet is. Egyikük egy hatéves német kisfiú, akinek 1996-ban Portugáliában veszett nyoma.

A másik az ötéves Inga Gehricke, aki 2015 májusában egy családi összejövetelen tűnt el, azon a környéken, ahol a sajtóban Christian B. néven emlegetett férfi is tartózkodott A rendőrség később átkutatta a férfi tulajdonában lévő házat a számítógépes adattárolóján gyermekekről készült pornográf fotókat találtak, de nem indult ellene nyomozás, annak ellenére sem, hogy nem volt alibije Inga eltűnésének napjára.

Hosszú bűnlajstroma van a gyanúsítottnak

Christian B. jelenleg börtönben van, mert Portugáliában még 2005-ben brutálisan megvert, majd megerőszakolt egy 72 éves asszonyt. A német Bild bulvárlap szerint közvetlenül letartóztatása előtt egy boltot üzemeltetett az észak-németországi Braunschweigben.

Hét évre elítélték, a kieli börtönben tölti büntetését. Már fiatalon a 90-es években a rendőrség látókörébe került, hosszú bűnlajstroma van, amelyek között, betörés, lopás, drogkereskedelem és nemi erőszak is szerepel.

„A gyanúsítottat többször elítélték szexuális bűncselekmény és gyermekek szexuális zaklatása miatt” – mondta a braunschweigi ügyészség szóvivője, Christian Wolters szerdán, miután bejelentette, hogy a férfit a 2007-ben eltűnt Madeleine McCann meggyilkolásával gyanúsítják.

Rejtélyes eltűnés

A háromgyermekes brit orvosházaspár kislányának nem sokkal negyedik születésnapja előtt veszett nyoma a dél-portugáliai Praia da Luz üdülőhelyen. Kisebb ikertestvéreivel egy földszinti apartmanban aludt, miközben a szülei nem messze a szobától egy baráti házaspárral vacsoráztak.

A kicsiket felváltva, félóránként ellenőrizték, de az édesanya este tízkor Maddie ágyát már üresen találta, az ablak nyitva volt. A kislány eltűnése példa nélküli nemzetközi visszhangot váltott ki. A világ szinte minden pontján látni vélték, de sehol sem akadtak a nyomára.

hirado.hu - M1
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Újabb hírhamisítási botrányba futhatott bele az MSZP
  Egyre több jel mutat arra, hogy az MSZP pártközpontjából irányított Hírklikk.hu hamis híreket jelentetett meg, ismét a járványhelyzettel összefüggésben. Ezúttal egy Németh Károly nevű férfi állt elő azzal a mesével, hogy az általa képviselt cég importál Kínából egy olyan, koronavírustesztek elvégzésére alkalmas gépet, amely a piacon kapható eszközökhöz képest feltűnően olcsó és kiemelkedően hatékony, ám a kormányzat nem élt a lehetőséggel, mert nem tudott volna „saját zsebre is dolgozni”. Németh Károly az interjúban több olyan szakembert is megnevezett, akikkel a berendezésről tárgyalt, például Merkely Bélát, Müller Cecíliát, Jakab Ferencet és Szlávik Jánost. Eddig az érintettek tagadták lapunknak, hogy valaha is találkoztak volna Németh-tel. Az MSZP ismét politikai haszonszerzésre használj a koronavírust.
 • II. menet – Szakács és Ungváry visszatért a szorítóba
  Akiket idéznek és akiket nem. Valóban minden az idézettségen múlik?
 • Működött a Fidesz ultimátuma Lánchíd-ügyben
  Karácsony Gergely bejelentette: akár napokon belül elkezdődhet a Lánchíd felújításához szükséges tenderek kiírása. A baloldali főpolgármester ATV-ben tett nyilatkozata azután került adásba, hogy Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója arra figyelmeztetett: a kormánypártok arra kérik a kormányt, vegye kézbe a Lánchíd felújítását, ha rövid időn belül nem lép a főváros.
MTI Hírfelhasználó