Török embercsempészt tartóztattak le a román hatóságok
2020. június 6. 12:57

Embercsempészéssel gyanúsított török állampolgárt helyeztek 30 napos előzetes letartóztatásba Romániában, miután az általa vezetett furgon rakterében 13, személyazonossági iratokkal nem rendelkező külföldit találtak - közölte szombaton a román határrendőrség.

A határrendészek az illegális migráció megfékezését célzó péntek hajnali művelet során Temeskirályfalva (Cralovat) területén, 120 kilométernyire a Nagyalak-Csanádpalota határátkelőtől ellenőrizték a gyanús járművet. A helyszínre egy egészségügyi egységet is kihívtak, hogy végezze el a jármű utasainak járványügyi szűrését, majd a határrendészet székhelyére kísérték őket.

Kihallatásuk során a furgonban elbújtatott külföldiek szíriai állampolgároknak mondták magukat, és azt állították, hogy a török járművezető illegálisan akarta átjuttatni őket a román-magyar határon, hogy Nyugat-Európába jussanak.

A török sorőr ellen embercsempészés, utasai ellen pedig illegális határátlépés gyanújával indult büntető eljárás.

Ez már a második embercsempész-fogás a héten Temes megyében: szerdán afrikai, illetve arab országokból származó migránsokat Románián és Magyarországon keresztül Nyugat-Európába juttató, 16 tagú embercsempészbanda felszámolását jelentették be a román hatóságok.

MTI
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • A kormány célja, hogy megszüntesse a börtönökben uralkodó túlzsúfoltságot
  A kormány célja, hogy szeptember 30-áig megszüntesse a börtönökben uralkodó túlzsúfoltságot, és csaknem háromezer új hely megteremtésével felszámolja a börtönbizniszt - fogalmazott az igazságügyi miniszter hétfőn Veszprémben, tíz büntetés-végrehajtási intézet új épületszárnyainak közös átadórendezvényén.
 • Szegénységi bizonyítvány a sorozatos baloldali vereség
  Az ellenzéki pártok egy évtizede tartó, permanens politikai sikertelensége egyfelől szétesett világképükre, választási és kormányzati stratégiájuk hiányára, másrészt arra vezethető vissza, hogy képtelenek válaszokat adni a nemzeti együttműködés rendszerére és egységes jövőképet kínálni a választóknak – olvasható a XXI. Század Intézet elemzésében.
 • Szobrok, rasszok, alkotmányok, átírt történelem
  Ne legyen kétségünk afelől, hogy a most elindult folyamatok a világháború után – a nyugati blokkban – felépített demokratikus társadalmi rend alapjait kezdhetik ki végleg.
MTI Hírfelhasználó