Trianon 100 - Potápi: megerősödött a nemzet az elmúlt tíz évben
2020. június 4. 11:54

Megerősödött a magyar nemzet a kormány elmúlt tíz évben hozott döntéseinek köszönhetően - mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

"Derűsen, bizakodva nézünk a jövőbe " - fogalmazott, hangsúlyozva, hogy a 21. század a magyar közösségek számára nyertes évszázad lesz.

A magyarság helyzetéből a realitás talaján állva kell kihozni a lehető legtöbbet, az elmúlt tíz évben a nemzetpolitika is erre törekedett, és intézkedései által a magyar kormány megtette, amit tudott - fűzte hozzá a politikus.

Kiemelte: a legfontosabb hogy az elcsatolt országrészekben élők is érezzék, hogy magyarok, és tudják, számíthatnak Magyarország és a magyar kormány támogatására.    
 
Potápi Árpád János kitért a nemzetpolitikai államtitkárság által, a nemzeti összetartozás napja alkalmából meghirdetett "Milyen jó, hogy itt vagyunk" című videópályázat eredményeire. Mint mondta, a több mint hatszáz pályázat közül két erdélyi és egy szlovákiai kisfilmet díjaztak. Hozzátette: a pályázatra Ecuadortól Németországig érkeztek olyan videók, amelyekben 10 és 25 év közötti fiatalok, maximum öt percben beszélnek arról, mit jelent számukra a magyarság, a nemzeti összetartozás.
MTI - M1
Címkék:
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó