Koronavírus - Örményországban is rekordot döntött a fertőzöttek száma
2020. június 4. 11:05

Örményországban is rekordot döntött csütörtökön az újfajta koronavírus fertőzöttjeinek száma.

Nikol Pasinján miniszterelnök a Facebookon arról tájékoztatott, hogy egy nap alatt 697-tel nőtt a fertőzöttek száma, ami napi növekményben rekordot jelent. Jelentős ugrásról van szó, tekintettel arra, hogy az eddigi legnagyobb mértékű napi növekedés 517-volt.

A járvány kezdete óta történt fertőzéses esetek száma ezzel 11 221-re nőtt, közülük 176-an meghaltak a hárommilliós dél-kaukázusi köztársaságban.

Az örmény hatóságok május 14-én egy hónappal meghosszabbították a koronavírus okozta járvány miatt bevezetett rendkívüli helyzetet, de már május 18-tól újraindult a tömegközlekedés, megnyíltak az óvodák, sporttermek és kereskedelmi központok. Május 25-től kötelezővé tették a védőmaszkok viselését zárt és szabad ég alatti helyiségekben egyaránt.

Az Örményországgal szomszédos, és nála valamivel népesebb Georgiában jelentősen jobb a helyzet: egy nap alatt csak egy ember kapta el a vírus, és ezzel a fertőzések száma 801-re emelkedett. A kormány internetes oldalán arról tájékoztatott, hogy előző napon négy új fertőzéses esett történt. Az összes fertőzött 80,4 százaléka gyógyult meg, és 13-an haltak meg a koronavírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe.

Georgiában március 21-től május 22-ig tartott a járvány miatt bevezetett rendkívüli helyzet, és április 27-től fokozatosan kezdték enyhíteni a korlátozásokat.

MTI
Címkék:
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó