Trianon 100 - Latorcai: az összmagyarság a közép-európai térség fejlődésének legfőbb motorja
2020. június 3. 22:32

Az összmagyarság a közép-európai térség együttműködésének és fejlődésének legfőbb motorjává vált a kormány elmúlt tíz évben meghozott nagyszabású gazdasági, társadalmi és nemzetpolitikai intézkedéseinek köszönhetően - hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára szerdán a Baranya megyei Egerágon.

Latorcai Csaba a trianoni békeszerződés századik évfordulója alkalmából készített, a település parkjában elhelyezett emléktábla avatóján elmondta, a 2020-as esztendő nemcsak az emlékezés, de egyben a magyar nemzet összetartozásának, az egymás iránti felelősség és a szolidaritás éve.

"Arra biztat és bátorít bennünket, hogy higgyünk önmagunkban, és abban, hogy a legnehezebb történelmi időnkben is képesek voltunk és vagyunk a jövőnkre vonatkozóan sikeres válaszokat adni" - fogalmazott.

Száz éve egy traumából kellett a nemzetet újra felemelni, a romokból maradandót építeni és távlatot nyújtani a területének kétharmadát elveszítő nemzetnek. Bethlen István, Teleki Pál, Hóman Bálint és Klebelsberg Kuno "heroikus küzdelemben kezdtek hozzá az ország fizikai és a nemzet szellemi újjáépítéséhez" - mondta az államtitkár.

Latorcai Csaba aláhúzta: száz évvel "az igazságtalanul ránk kényszerített diktátum után ma büszkén és a jövőbe bizalommal vetett hittel mondhatjuk, hogy minden nagyhatalmi törekvés, belső árulás, a barna és vörös diktatúra, a levert '56-os forradalom ellenére, az áhított és elért rendszerváltoztatás minden nehézsége dacára mi magyarok mégis megmaradtunk, és képesek vagyunk szembenézni a 21. század kihívásaival". Felhívta a figyelmet, hogy a kormány elmúlt tíz évben meghozott nagyszabású gazdasági, társadalmi és nemzetpolitikai intézkedéseinek köszönhetően "az összmagyarság a közép-európai térség együttműködésének és fejlődésének legfőbb motorjává vált".

Az államtitkár azt kívánta, hogy "eleink bátor helytállása, cselekvő hazaszeretete erősítsen bennünket abban, hogy nekünk, magyaroknak van jövőnk, és a nemzeti összefogás elég muníciót ad ahhoz, hogy sorsunkat magunk alakíthassuk évezredes otthonunkban, a Kárpát-medencében" - fogalmazott.

MTI
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Újabb hírhamisítási botrányba futhatott bele az MSZP
  Egyre több jel mutat arra, hogy az MSZP pártközpontjából irányított Hírklikk.hu hamis híreket jelentetett meg, ismét a járványhelyzettel összefüggésben. Ezúttal egy Németh Károly nevű férfi állt elő azzal a mesével, hogy az általa képviselt cég importál Kínából egy olyan, koronavírustesztek elvégzésére alkalmas gépet, amely a piacon kapható eszközökhöz képest feltűnően olcsó és kiemelkedően hatékony, ám a kormányzat nem élt a lehetőséggel, mert nem tudott volna „saját zsebre is dolgozni”. Németh Károly az interjúban több olyan szakembert is megnevezett, akikkel a berendezésről tárgyalt, például Merkely Bélát, Müller Cecíliát, Jakab Ferencet és Szlávik Jánost. Eddig az érintettek tagadták lapunknak, hogy valaha is találkoztak volna Németh-tel. Az MSZP ismét politikai haszonszerzésre használj a koronavírust.
 • II. menet – Szakács és Ungváry visszatért a szorítóba
  Akiket idéznek és akiket nem. Valóban minden az idézettségen múlik?
 • Működött a Fidesz ultimátuma Lánchíd-ügyben
  Karácsony Gergely bejelentette: akár napokon belül elkezdődhet a Lánchíd felújításához szükséges tenderek kiírása. A baloldali főpolgármester ATV-ben tett nyilatkozata azután került adásba, hogy Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója arra figyelmeztetett: a kormánypártok arra kérik a kormányt, vegye kézbe a Lánchíd felújítását, ha rövid időn belül nem lép a főváros.
MTI Hírfelhasználó