Délvidék: Beiktatták az új temerini plébánost
2020. június 2. 18:26

Beiktatták az új temerini plébánost, miután a Püspöki Hatóság május 22-én kinevezte ft. dr. Szöllősi Tibort a temerini Szent Rozália és a hozzátartozó filiák plébánosává. Az új plébános beiktatása pünkösdvasárnap, a 10 órai nagymisén meg is történt.

A beiktatási szertartást dr. Pénzes János szabadkai megyéspüspök nevében ft. Erhard Róbert esperes, az újvidéki belvárosi nagytemplom címzetes apátplébánosa celebrálta. Beiktatás során a kinevezett plébános az Úr és a közösség előtt megvallotta azt az ígéretét, hogy szolgálja a közösséget, majd esküt mondott, hogy a rábízott plébánia híveinek lelki gondozását Isten kegyelméből a legjobb tudása szerint fogja végezni, és az érvényben levő szabályokat megtartja. Ezt követően az új plébános a rábízott hívőközösség színe előtt megújítottra szentelése alkalmából adott ígéretét, majd átvette a templom és Isten szent hajlékának, a Szentségháznak kulcsait.

A szentmise végén, a hívek virággal köszöntötték a plébániára helyezett atyákat, majd az áldást követően a papság és az oltárszolgálat a Lourdes-i Szűz Mária oltárhoz vonult, ahol a plébános atya Mária oltalmába ajánlotta a temerini községet. Ezt követően a papság és a hívek csoportja a temetőben felkereste a nemrég elhunyt Szungyi László plébános sírját és imádkozott érte.

G. B.

vajma.info
Címkék:
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó