Folyamatos az ellentét a görög-török határon
2020. május 30. 14:37

Görögország több száz katonát vezényelt a török határhoz, újabb migránsáradattól tartanak ugyanis az ottani hatóságok. Ezért mintegy 30 kilométer hosszan szögesdrótot és kerítést is terveznek építeni a határra. Folyamatos ellentétek vannak nemcsak a migránsok és a határt védő erők között, hanem a görög-török hatóságok között is – mondta George Spöttle a Nézőpont Intézet biztonságpolitikai szakérője az M1 Ma reggel című műsorában szombaton.

Ara is kitért, hogy a görög és a magyar határkerítés építési szándék mögött nincs különbség. Hozzátette, Magyarország is ugyan olyan pajzs az Európai Unióban, mint Görögország, csak a magyarellenesség az Európai Unió részéről megakadályozza ennek belátását.  Tehát ebben a kérdésben is érződik az unió vezetősége által használt kettős mérce a tagországok között – mondta.

Hozzátette, ha a török-görög határon felgyűlt a migránstömeg elindul az Európai Unió felé az komoly kihívás elé fogja állítani a magyar, a horvát és szerb hatóságokat is, hiszen azok a migránsok, akik Törökországból eljutnak Görögországba, tovább az unió felé a balkáni útvonalat választják. Kiemelte, többen valószínűleg le fognak táborozni a magyar határ közelében, hiszen ez a legrövidebb út Ausztria, illetve az Európai Unió nyugati tagállamai felé.

hirado.hu - M1
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Példátlan erőszakhullám sújtja Amerikát
  Chicagótól New Yorkig és Los Angelesig felrobbantak az utcák: újabb erőszak- és gyilkossághullám sújtja az Egyesült Államok nagyvárosait, különösen a feketék által lakott szegénynegyedeket – miközben több demokrata politikus is a rendvédelmi szervek ellen hergel, addig csecsemők és kisgyerekek is golyó általi halált halnak az utcákon.
 • Orbán: a vírus behurcolása ellen kell védekezni
  A koronavírus Magyarországra való behurcolása ellen kell védekezni, minden egyes újabb magyarországi fertőzésnél megtalálható ugyanis valamilyen külföldi "mozzanat" - mondta a miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban.
 • Az Árpád-házi dinasztia négy és fél évezredes DNS-e
  Az archeogenetikai vizsgálatok alapján az Árpád-házi királyok dinasztiája a mai Afganisztán északi részén, az ókori Baktria területén alakult ki 4500 évvel ezelőtt - közölte az emberi erőforrások minisztere pénteken, Budapesten.
MTI Hírfelhasználó