Felvidék: Új célt szolgál a füleki Piac utca
2020. május 30. 00:08

A Piac utca évtizedeken át adott helyet a rendszeres szabadtéri piaci árusításnak. A fedett városi piaccsarnok felépítését követően eltűntek az utcából a fémből készült standok. A kihasználatlan utcát most megnyitják a járműforgalom előtt.

Az önkormányzat új projektet dolgozott ki, melynek alapján a Piac utcát a jövőben egyirányúsítják a gépjárműforgalom céljaira. Mint a szerkesztőségünknek eljuttatott sajtóközleményben Agócs Attila, Fülek polgármestere kifejtette: a napokban a vízszintes útburkolati jelzések előkészítésén dolgoznak, és kialakítottak kilenc parkolóhelyet is.

Az utca vélhetőleg júniustól tölti majd be az új funkcióját.

„Bízunk benne, hogy a megnyitásával tehermentesítjük a városközpont közúti forgalmát, és ugyanakkor jobban bevonjuk a város vérkeringésébe a vásárcsarnok környékét“ – fűzte hozzá a polgármester, megjegyezve, hogy az utca forgalom előtti megnyitása és a parkolóhelyek kialakítása az első lépés a városháza előtti terület revitalizációjának tervezett projektjéhez.

„Jelenleg parkolóként szolgál, és nem kelt túl vonzó benyomást. A jövőben szeretnénk revitalizálni, növényzettel beborítani, és így egy új pihenőövezetet kialakítani rajta“ – egészítette ki.

Az új fedett vásárcsarnokot 2019 decemberében nyitották meg a városban. Több mint harminc helyi árusnak biztosítottak így megfelelő körülményeket ahhoz, hogy szerdánként és szombatonként eladásra kínálhassák a termékeiket.

A piac területén állandó jellegű árusítóhelyek is működnek, és különféle kulturális és társadalmi rendezvényekre is szolgál.

felvidek.ma
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Újabb hírhamisítási botrányba futhatott bele az MSZP
  Egyre több jel mutat arra, hogy az MSZP pártközpontjából irányított Hírklikk.hu hamis híreket jelentetett meg, ismét a járványhelyzettel összefüggésben. Ezúttal egy Németh Károly nevű férfi állt elő azzal a mesével, hogy az általa képviselt cég importál Kínából egy olyan, koronavírustesztek elvégzésére alkalmas gépet, amely a piacon kapható eszközökhöz képest feltűnően olcsó és kiemelkedően hatékony, ám a kormányzat nem élt a lehetőséggel, mert nem tudott volna „saját zsebre is dolgozni”. Németh Károly az interjúban több olyan szakembert is megnevezett, akikkel a berendezésről tárgyalt, például Merkely Bélát, Müller Cecíliát, Jakab Ferencet és Szlávik Jánost. Eddig az érintettek tagadták lapunknak, hogy valaha is találkoztak volna Németh-tel. Az MSZP ismét politikai haszonszerzésre használj a koronavírust.
 • II. menet – Szakács és Ungváry visszatért a szorítóba
  Akiket idéznek és akiket nem. Valóban minden az idézettségen múlik?
 • Működött a Fidesz ultimátuma Lánchíd-ügyben
  Karácsony Gergely bejelentette: akár napokon belül elkezdődhet a Lánchíd felújításához szükséges tenderek kiírása. A baloldali főpolgármester ATV-ben tett nyilatkozata azután került adásba, hogy Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója arra figyelmeztetett: a kormánypártok arra kérik a kormányt, vegye kézbe a Lánchíd felújítását, ha rövid időn belül nem lép a főváros.
MTI Hírfelhasználó