Felvidék: Új célt szolgál a füleki Piac utca
2020. május 30. 00:08

A Piac utca évtizedeken át adott helyet a rendszeres szabadtéri piaci árusításnak. A fedett városi piaccsarnok felépítését követően eltűntek az utcából a fémből készült standok. A kihasználatlan utcát most megnyitják a járműforgalom előtt.

Az önkormányzat új projektet dolgozott ki, melynek alapján a Piac utcát a jövőben egyirányúsítják a gépjárműforgalom céljaira. Mint a szerkesztőségünknek eljuttatott sajtóközleményben Agócs Attila, Fülek polgármestere kifejtette: a napokban a vízszintes útburkolati jelzések előkészítésén dolgoznak, és kialakítottak kilenc parkolóhelyet is.

Az utca vélhetőleg júniustól tölti majd be az új funkcióját.

„Bízunk benne, hogy a megnyitásával tehermentesítjük a városközpont közúti forgalmát, és ugyanakkor jobban bevonjuk a város vérkeringésébe a vásárcsarnok környékét“ – fűzte hozzá a polgármester, megjegyezve, hogy az utca forgalom előtti megnyitása és a parkolóhelyek kialakítása az első lépés a városháza előtti terület revitalizációjának tervezett projektjéhez.

„Jelenleg parkolóként szolgál, és nem kelt túl vonzó benyomást. A jövőben szeretnénk revitalizálni, növényzettel beborítani, és így egy új pihenőövezetet kialakítani rajta“ – egészítette ki.

Az új fedett vásárcsarnokot 2019 decemberében nyitották meg a városban. Több mint harminc helyi árusnak biztosítottak így megfelelő körülményeket ahhoz, hogy szerdánként és szombatonként eladásra kínálhassák a termékeiket.

A piac területén állandó jellegű árusítóhelyek is működnek, és különféle kulturális és társadalmi rendezvényekre is szolgál.

felvidek.ma
Címkék: