Balog Zoltán: Szolidaritással és szeretettel forduljunk az idősebb generáció felé
2020. május 25. 11:51

Balog Zoltán református lelkész, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, 2012-2018 között az Emberi Erőforrások Minisztériuma vezetője közösségi oldalán osztotta meg gondolatait a koronavírus-járvány utáni újrakezdésről. Véleménye szerint két nagy veszéllyel nézünk most szembe az elmúlt időszak, lelki és szociális sokkélményei után. Az egyik ilyen, hogy úgy akarunk visszatérni a normális életbe, hogy nem érdekelnek minket az elmúlt időszak tapasztalatai.

A másik veszély pedig az, hogy szembefordulunk az idősebb generációval, azokkal, akiket éppen védenünk kellene. „Elfordulunk tőlük, izoláljuk őket és akadályokat látunk bennünk és ahelyett, hogy az összefogás és a szolidaritás érvényesülne, inkább perifériára szorítjuk őket” – tette hozzá. Emlékeztetett a Tízparancsolat egyik ősi parancsára, hogy tisztelt anyádat és apádat.

A fiatalabb generáció a középgeneráción keresztül látja és tapasztalja majd, hogyan kell bánni az idősebbekkel, és amikor mi kerülünk ebbe a nemzedéki sorba, úgy fognak ők is bánni velünk – tette hozzá. Végül arra hívta fel a figyelmet, hogy ne engedjük, hogy csökkenjen az összetartozás élménye. A szolidaritás mellé szükség van arra is hogy jobban szeressük egymást, mint eddig.

hirado.hu
Címkék: