Délvidék: A pancsovai börtön rabjai lemondtak egy napi élelmükről az idősotthon lakói javára
2020. április 10. 15:17

A pancsovai büntetésvégrehajtási intézetben raboskodó 400 elítélt lemondott egy napi élelméről a városban működő gerontológiai központ lakói javára, közölte az igazságügyi minisztérium, hozzátéve, az elítéltek egy főtt és két, száraz élelmiszerből álló étkezésről mondtak le.

Korábban a mitrovicai, niši - nissai - és újvidéki börtön, továbbá a Zabela büntetésvégrehajtási intézet lakói, összesen 4280-an mondtak le napi élelmükről a társadalom legveszélyeztetettebb csoportjai javára, így támogatva az időseket és rászorulókat a rendkívüli helyzetben.

Az ötlet, áll a minisztérium közleményében, magától az elítéltektől származik, akik így szeretnének segíteni a legszegényebb polgárokon.  

vajma.info
Címkék:
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó