Washington: Stephanie Grisham távozott, új szóvivője van a Fehér Háznak
2020. április 7. 19:20

Kayleigh McEnany személyében új szóvivője van a Fehér Háznak az eddigi szóvivő, Stephanie Grisham kedden távozott az elnöki hivatalból. A Fehér Ház kommunikációs csapatában további változások is történtek.

White House press secretary Stephanie Grisham steps down, will ...

Stephanie Grisham - kcra.com

Grisham, aki soha nem tartott sajtókonferenciát a Fehér Házban, várhatóan visszatér majd Melania Trump first lady hivatalába, ahol ismét kabinetfőnök és szóvivő lesz. Kayleigh McEnany - aki a negyedik sajtófőnök lesz a Fehér Házban 2017 óta - eddig Donald Trump amerikai elnök 2020-as országos elnökválasztási kampánycsapatának sajtófőnöke volt.

President Trump Picks Kayleigh McEnany As New White House Press ...

Kayleigh McEnany - saraacarter.com

A Fehér Ház új stratégiai kommunikációs igazgatója Alyssa Farah, Mike Pence alelnök korábbi sajtófőnöke lett, és a kommunikációs csapathoz csatlakozott Ben Williamson, Mark Meadows korábbi republikánus képviselő kabinetfőnöke és kommunikációs igazgatója volt. Williamson egyben Donald Trump elnök kommunikációs főtanácsadója is lesz. Meadows hétfőtől állt munkába a Fehér Házban, mint Donald Trump új kabinetfőnöke, és több korábbi, képviselőházi munkatársát "vitte magával" a Fehér Házba.

Amerikai sajtóértesülések szerint Jared Kushner, Trump veje és tanácsadója az elmúlt hónapokban többször is panaszkodott a Fehér Ház kommunikációs munkájára, mondván, Grisham nem elég agresszív, inkább reagál, mint kezdeményező volna. A Politico című lap információi szerint Grisham elmozdítása akkor került először szóba, amikor Hope Hicks korábbi kommunikációs igazgató februárban visszatért a Fehér Házba, ezúttal mint Kushner munkatársa.
  

MTI
Címkék:
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Énekelt vallomás a nemzeti összetartozás évszázados megtartóerejéről
  A nemzeti összetartozás napjához, eszméjéhez, a trianoni békediktátum százesztendős keserűségéhez méltó dalt alkotott, a Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervező felkérésére a Csík zenekar. A Hazám, hazám, édes hazám kezdetű népdalt dolgozták át oly módon, hogy az elszakított országrészek mindegyikét egy-egy énekes képviseli. Természetesen az anyaországban született művészek szintén hallhatók a kompozícióban, miként Tátrai Tibor szívszorító gitárszólója is hitet tesz az összetartozásról.
 • Áder: A magyar nemzet nemcsak volt, de lesz is
  A magyar nemzet nemcsak volt, de lesz is - mondta Áder János államfő a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulóján, az Országgyűlés emlékülésén, csütörtökön.
 • Szerencsés Károly: A revízió a magyarság számára erkölcsi kötelesség
  Szerencsés Károly a történelemtudomány kandidátusa, habilitált egyetemi docens, az ELTE BTK Történelemtudományi Doktori Iskola alapítója és tanára. Rendszeresen publikál jobboldali napi- és hetilapokban. A békediktátum századik évfordulója alkalmából kérdeztük a Monarchia hamis gyámságáról, a dualizmus bénító erejéről, a revízió és a „magyar igazság” kapcsolatáról, valamint a paradoxonról, a feloldhatatlannak tűnő ellentétről, ami Trianonban rejlik. Kérdéseinkre válaszolva elmondta, hogy a revízió valójában azért bukott el, mert a „győztesek” a nemzetiszocializmus és a fasizmus „szekeréhez kötötték”. Így került szembe a magyarok igazsága egy másik, sokkal dominánsabb igazsággal. Ezek után már nem volt kérdés, hogy melyik érvényesülhetett. A tanulság pedig az, hogy a magyarok számára „erkölcsi kötelesség” bejuttatni a saját igazságukat a regnáló, uralkodó igazság keretei közé. Ettől függ a múltunk és a jövőnk létjogosultsága is.
MTI Hírfelhasználó