A NOE is csatlakozott a Maradj otthon! kampányához
2020. április 6. 22:39

Újabb videók jelentek meg az interneten, amelyek arra hívják fel a figyelmet, hogy ilyenkor a legjobb, ha mindenki otthon marad, aki teheti. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője most kifejezetten a gyerekeknek üzent, Patkó Béla Kiki pedig egy régebbi számát adta elő, rendhagyó módon. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete is készített egy videót. A fő mondanivaló, hogy senki sincs egyedül – hangzott el az M1 Híradójában.

A gyerekekhez szól legújabb videójában az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Győrfi Pál maga is négy gyermek édasapaként kéri a legfiatalabbakat, maradjanak otthon.

A debreceni Csokonai Nemzeti Színház fiatal színészei is csatlakoztak a Maradj otthon!-kampányhoz. A Pál utcai fiúk egyik legismertebb dalát dolgozták fel. Ezzel szeretnének egy kis reményt adni az embereknek, akik nem mozdulhatnak ki a lakásukból. A dal az összefogásról és egymás megsegítéséről szól.

„Az üzenet egyszerű volt küldjünk valamilyen formában egy kis reményt az embereknek és úgy gondoltuk, hogy a Pál utcai fiúk Mi vagyunk a grund című dala erre tökéletes lesz. Ugyanis ez a dal szól tulajdonképpen arról, hogy csak úgy tudunk legyőzni bármilyen akadályokat, hogy ha összefogunk” – mondta Szőke Olivér színész.

Patkó Béla, Kiki, az Emelet zenekar frontembere is részt vesz a kampányban. A Vannak dolgok című számot adta elő egy kicsit másképp.

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének tagjai pedig az egyesület himnuszával, az egyik legismertebb magyar népdallal biztatnak mindenkit határokon innen és túl, hogy nincsenek egyedül a bajban.

https://www.youtube.com/watch?v=WX8TCXBlN3Q&feature=youtu.be

hirado.hu - M1
Címkék:
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Orbán: nemzeti konzultáció kezdődik
  Nemzeti konzultáció kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
 • Cél: magyar űrhajóst küldeni a Nemzetközi Űrállomásra
  Továbbra is célunk, hogy magyar űrhajóst küldjünk a Nemzetközi Űrállomásra az évtized közepéig - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken, az Európai Unió űrtevékenységért felelős minisztereinek pénteki videokonferenciáján.
 • A járvány első hulláma hazánkban lecsengőben van
  A koronavírus-járvány első hulláma Magyarországon lecsengőben van, de a vírus más földrészeken még erősen terjed - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó