Délvidék: Mától működnek a szabácsi piacok, egyszerre öt vásárló lehet
2020. április 3. 19:20

A válságstáb döntése értelmében a szabácsi piacok az elmúlt öt napban zárva voltak, de a bejelentések szerint mától, április 3-tól minden piac újra üzemel.

A nagybani piac már csütörtökön kinyitott, péntektől pedig, ami egyébként is piacnap, a Mačva stadionnál és a Kamičakon lévő piac, valamint a városi piac is működik.

Szigorú óvintézkedéseket és fertőtlenítést rendeltek el.

A válságstáb a piacok megnyitásáról szóló döntéssel a mezőgazdasággal foglalkozó polgároknak kíván segíteni, hogy zavartalanul folytathassák a termelést, és fenntartsák gazdaságukat.

Nebojša Zelenović, a városi válságstáb parancsnoka és Vladan Krasavac, a Mačvai Közigazgatási Körzet vezetője egyeztetett a VUM és a Transkom szabácsi kereskedelmi láncok képviselőivel, akik megígérték, hogy azon lesznek, hogy minél több terméket felvásáraljanak a mezőgazdasági termelőktől.

A piacokon külön lesz a bejárat és a kijárat, napi kétszer végeznek fertőtlenítést, minden vásárlónak és eladónak maszkot és kesztyűt kell viselnie, a belépéskor pedig fertőtlenítik a járműveket, az emberek pedig a cipőjüket és a kezüket.

Az egyetlen beltéri piacra, vagyis a nagybani piacra egyszerre legfeljebb öt vásárló mehet be.

(Danas) 

vajma.info
Címkék:
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Orbán: nemzeti konzultáció kezdődik
  Nemzeti konzultáció kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
 • Cél: magyar űrhajóst küldeni a Nemzetközi Űrállomásra
  Továbbra is célunk, hogy magyar űrhajóst küldjünk a Nemzetközi Űrállomásra az évtized közepéig - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken, az Európai Unió űrtevékenységért felelős minisztereinek pénteki videokonferenciáján.
 • A járvány első hulláma hazánkban lecsengőben van
  A koronavírus-járvány első hulláma Magyarországon lecsengőben van, de a vírus más földrészeken még erősen terjed - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó