Sassoli: az EP levélben fordul a Bizottsághoz a magyar jogszabályt illetően
2020. április 2. 19:20

Az Európai Parlament levélben fordul az Európai Bizottsághoz, amelyben azt a kérdést teszi fel,  hogy a bizottság  miként kíván eljárni a magyar parlament által elfogadott, a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt illetően - közölte David Sassoli, az Európai Parlament (EP) elnöke az EP internetes oldalára feltöltött videóüzenetében csütörtökön.

Sassoli, az EP házbizottságaként működő, úgynevezett Elnökök Értekezletének ülését követően közétett üzenetében közölte:  a levélben az uniós parlament arra kéri az Európai Bizottságot, állapítsa meg, hogy a jogszabály elfogadása az uniós szerződés - az emberi méltóság, a szabadság, a demokrácia, az egyenlőség, a jogállamiság, valamint az emberi jogok tiszteletben tartására vonatkozó - 2. cikkének súlyos megsértését jelenti-e.

"A szerződés vonatkozó cikke körvonalazza a demokrácián és a szabadságon alapuló értékeinket" - fogalmazott.

A koronavírus-járvánnyal összefüggő európai fellépéssel kapcsolatban  kijelentette: Európa válaszlépéseket tesz,  bizonyítva a közös fellépés erősségét.

"Sokkal többet érünk el akkor, ha együttműködünk a vírus legyőzése elleni küzdelemben. Európa ereje a szolidaritásban van" - fogalmazott az EP elnöke.

MTI
Címkék:
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó