Kárpátalja - Azonosították a makkosjánosi lövöldözés tetteseit
2020. április 2. 18:08

A rendőrök azonosították azokat a személyeket, akik rablást követtek el és gyilkossági kísérletet hajtottak végre a beregszászi járási Makkosjánosiban. A bűnelkövetők ellen hivatalosan is vádat emeltek. Az ügyben még tart a nyomozás.

Amint arról korábban beszámoltunk, március 31-én a rendőrséghez Makkosjánosiban történt lövöldözésről érkezett bejelentés.

A helyszínre kiérkezett rendőrök megállapították, hogy ismeretlen személyek orvosi maszkokkal elrejtett arccal, hangtompítóval felszerelt fegyverrel és összecsukható késsel egy BMW típusú autóval közlekedve megtámadtak egy helyi lakost.

A férfi autójával épp a saját udvarát akarta elhagyni, amikor a bűnözők fegyverrel fenyegették meg őt, néhány lövést adta le az áldozat irányába, majd több mint 800 ezer hrivnya összegű készpénzt raboltak el tőle.

A tettesek ezt követően ismeretlen irányba hajtottak el.Az operatív nyomozócsoport munkatársainak sikerült azonosítaniuk a tetteseket - egy munkácsi illetőségű és egy ilosvai járási lakosról van szó.

Ellenük szándékos gyilkossági kísérlet, valamint nagy mértékben elkövetett, testi sérülésekkel járó rablás (Ukrajna Btk. 115, 187 cikkelye) értelmében büntetőeljárásokat indítottak. Az illetékes hatóságok jelenleg minden lehetséges intézkedéseket bevetnek a bűnözők letartóztatásának érdekében - jelentette a Kárpátaljai Megyei Rendőrkapitányság sajtóosztálya.


 

 

karpatinfo.net
Címkék:
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Énekelt vallomás a nemzeti összetartozás évszázados megtartóerejéről
  A nemzeti összetartozás napjához, eszméjéhez, a trianoni békediktátum százesztendős keserűségéhez méltó dalt alkotott, a Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervező felkérésére a Csík zenekar. A Hazám, hazám, édes hazám kezdetű népdalt dolgozták át oly módon, hogy az elszakított országrészek mindegyikét egy-egy énekes képviseli. Természetesen az anyaországban született művészek szintén hallhatók a kompozícióban, miként Tátrai Tibor szívszorító gitárszólója is hitet tesz az összetartozásról.
 • Áder: A magyar nemzet nemcsak volt, de lesz is
  A magyar nemzet nemcsak volt, de lesz is - mondta Áder János államfő a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulóján, az Országgyűlés emlékülésén, csütörtökön.
 • Szerencsés Károly: A revízió a magyarság számára erkölcsi kötelesség
  Szerencsés Károly a történelemtudomány kandidátusa, habilitált egyetemi docens, az ELTE BTK Történelemtudományi Doktori Iskola alapítója és tanára. Rendszeresen publikál jobboldali napi- és hetilapokban. A békediktátum századik évfordulója alkalmából kérdeztük a Monarchia hamis gyámságáról, a dualizmus bénító erejéről, a revízió és a „magyar igazság” kapcsolatáról, valamint a paradoxonról, a feloldhatatlannak tűnő ellentétről, ami Trianonban rejlik. Kérdéseinkre válaszolva elmondta, hogy a revízió valójában azért bukott el, mert a „győztesek” a nemzetiszocializmus és a fasizmus „szekeréhez kötötték”. Így került szembe a magyarok igazsága egy másik, sokkal dominánsabb igazsággal. Ezek után már nem volt kérdés, hogy melyik érvényesülhetett. A tanulság pedig az, hogy a magyarok számára „erkölcsi kötelesség” bejuttatni a saját igazságukat a regnáló, uralkodó igazság keretei közé. Ettől függ a múltunk és a jövőnk létjogosultsága is.
MTI Hírfelhasználó