Délvidék - Kórházzá alakult az Újvidéki Vásár egy része
2020. április 2. 17:26

Az Újvidéki Vásár egy része kórházzá alakult, kész a betegek fogadására - A cikkhez tartozó kép

Az Újvidéki Vásár egy részét átalakították ideiglenes kórházzá a koronavírus-fertőzés enyhe tüneteit mutatók részére, s amennyiben szükség mutatkozik, kész a páciensek fogadására.

A helyiséget mától a Vajdasági Klinikai Központ felügyeli.

“Az 1-es csarnok készen áll, minden szükséges dologgal fel van szerelve. Ágyak, ágynemű, szekrénykék, ebédlő, a szabadidő eltöltésére kialakított tér televíziókkal és könyvtárral, vizesgócok. Internet hozzáférés is biztosítva, az étkezésről pedig az Egyetemista Központ gondoskodik. Ez nem szálloda, hanem ideiglenes kórház, egy rendkívüli állapotban, de hangsúlyozom: megfelel minden feltételnek ahhoz, hogy az emberek a körülményekhez képest jól érezhessék magukat, s ami a legfontosabb ilyenkor, hogy állandó egészségügyi felügyelet alatt állhassanak. Innentől kezdve a klinikai központ felügyeli a működést. Holnap befejeződik a Master csarnok kialakítása is. Mostmár rajtunk múlik, hogy betartjuk-e az utasításokat, hogy az orvosoknak minél kevesebb dolguk legyen”, mondta Miloš Vučević, Újvidék polgármestere.

Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár szavai szerint befejeződött az orvosok első csoportjának a kiképzése is, ők dolgoznak majd a vásárcsarnokban kialakított rendelőkben.

“Az ilyen fajta elkülönítő célja, hogy mindazokat begyűjtse, akik fertőzöttek, hogy ne terjesszék a kórt a családjuk és hozzátartozóik körében. A teret megfelelő módon alakítottuk ki és szereltük fel és Vajdaság egész területéről érkeznek azok az orvosok, akik itt szolgálatot teljesítenek majd. Amennyiben szükség mutatkozik, a pácienseket innen küldik tovább a Klinikai Központba”, mondta Gojković.

Az Újvidéki Vásár egy része kórházzá alakult, kész a betegek fogadására - A cikkhez tartozó kép

Fotó: 021.rs

Az Újvidéki Vásár 1-es és Master csarnoka mintegy 1000 beteg befogadására alkalmas. A felszerelést, az ágyak kivételével, amit a katonaság biztosított, Újvidék városa szerezte be. A munkát önkéntesek és a katonaság tagjai segítették.

vajma.info
Címkék:
  • Népszerűbb a Fidesz-KDNP, mint a baloldali közös lista
    A Fidesz–KDNP szimpatizánsai továbbra is jóval aktívabbak, mint a baloldali közös lista támogatói – derül ki a Nézőpont Intézet országosan reprezentatív, még a milliós vakcinaszállítmány bejelentése előtt készült közvélemény-kutatásából.
  • Tegnap még nácik voltak, ma már…
    A DK-s Molnár Csaba 2012-ben egy igen hosszú jelzős szerkezettel a Jobbikot és képviselőit még „nácinak, fasisztának, nyilasnak” minősítette.
  • Palkovics: "Lízingelt miniszter vagyok"
    Magyarország komoly versenyelőnye a 2010 óta jellemző, tartós politikai stabilitás. Abban biztosan nem leszek partner, hogy bárki légből kapott találgatásokkal bomlassza a magyar kormány egységességét. Különösen a vírusválság okozta világméretű bizonytalanságok közepette...
MTI Hírfelhasználó