Délvidék - Kórházzá alakult az Újvidéki Vásár egy része
2020. április 2. 17:26

Az Újvidéki Vásár egy része kórházzá alakult, kész a betegek fogadására - A cikkhez tartozó kép

Az Újvidéki Vásár egy részét átalakították ideiglenes kórházzá a koronavírus-fertőzés enyhe tüneteit mutatók részére, s amennyiben szükség mutatkozik, kész a páciensek fogadására.

A helyiséget mától a Vajdasági Klinikai Központ felügyeli.

“Az 1-es csarnok készen áll, minden szükséges dologgal fel van szerelve. Ágyak, ágynemű, szekrénykék, ebédlő, a szabadidő eltöltésére kialakított tér televíziókkal és könyvtárral, vizesgócok. Internet hozzáférés is biztosítva, az étkezésről pedig az Egyetemista Központ gondoskodik. Ez nem szálloda, hanem ideiglenes kórház, egy rendkívüli állapotban, de hangsúlyozom: megfelel minden feltételnek ahhoz, hogy az emberek a körülményekhez képest jól érezhessék magukat, s ami a legfontosabb ilyenkor, hogy állandó egészségügyi felügyelet alatt állhassanak. Innentől kezdve a klinikai központ felügyeli a működést. Holnap befejeződik a Master csarnok kialakítása is. Mostmár rajtunk múlik, hogy betartjuk-e az utasításokat, hogy az orvosoknak minél kevesebb dolguk legyen”, mondta Miloš Vučević, Újvidék polgármestere.

Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár szavai szerint befejeződött az orvosok első csoportjának a kiképzése is, ők dolgoznak majd a vásárcsarnokban kialakított rendelőkben.

“Az ilyen fajta elkülönítő célja, hogy mindazokat begyűjtse, akik fertőzöttek, hogy ne terjesszék a kórt a családjuk és hozzátartozóik körében. A teret megfelelő módon alakítottuk ki és szereltük fel és Vajdaság egész területéről érkeznek azok az orvosok, akik itt szolgálatot teljesítenek majd. Amennyiben szükség mutatkozik, a pácienseket innen küldik tovább a Klinikai Központba”, mondta Gojković.

Az Újvidéki Vásár egy része kórházzá alakult, kész a betegek fogadására - A cikkhez tartozó kép

Fotó: 021.rs

Az Újvidéki Vásár 1-es és Master csarnoka mintegy 1000 beteg befogadására alkalmas. A felszerelést, az ágyak kivételével, amit a katonaság biztosított, Újvidék városa szerezte be. A munkát önkéntesek és a katonaság tagjai segítették.

vajma.info
Címkék:
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó