Ingyen szállítják a kórházi dolgozókat a fővárosi taxisok
2020. március 28. 16:59

A budapesti taxistársadalom – váratlan módon – a hiénáknak mondott „mezítlábas”, azaz társaság nélküli taxisok kezdeményezésére úgy döntött, a kórházi ápolónőket, ápolókat, de akár orvosokat is indokolt esetben ingyen hazaszállítja, illetve elviszi a munkahelyükre. A Taxisok a védekezésért nevű Facebook-csoport oldalán lehet jelentkezni fuvarért azoknak, akik a betegekkel állandó és közvetlen kapcsolatban vannak az alábbi kórházakban: gyermekkórházak, onkológia, radiológia (daganatos betegekkel foglalkozók), kardiológia, sürgősségi, intenzív, sebészet, szülészet. – Ha nem győzzük tovább, az utolsó ápolónőt ölben fogjuk bevinni a munkahelyére – mondta az egyik tévéstáb kamerájába csütörtök este a Hősök terén Horacsek Róbert, a Facebook-oldal moderátora.

A véges kapacitások miatt minden fuvarigénylésnek indokoltnak és alaposnak kell lennie, hogy valóban azok jussanak ehhez a lehetőséghez, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. Ilyen alapos indok például, ha valaki későn végez a munkával, emiatt nem éri el az utolsó tömegközlekedési eszközt, amivel hazajuthat, vagy ha a bő tízórás műszak után több mint 45 perc lenne hazajutni többszöri átszállással. Szintén indokolt a szolgáltatás igénybevétele a fokozottan veszélyeztetett betegekkel dolgozóknak, akik több mint kétszeri átszállással tudnak eljutni munkahelyükre, illetve a sok csomaggal vidékről felköltöző kórházi dolgozóknak. Egyéb erős indokok is érvényesek, de arra kérik a fuvart igénylőket, hogy mérlegeljenek, és csak azután posztolják ki a kérésüket. Minden ilyen posztnak tartalmaznia kell, hogy pontosan honnan hová utazik (a kerület megadása nem elég), hány órakor utazna, melyik kórházban, milyen munkakörben dolgozik és mi indokolja a fuvarigénylést.

MTI
Címkék:
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó