Orbánnak ásott vermet a Népszava, maga esett bele
2020. március 28. 12:40

Gondolt egyet a magát szociáldemokratának nevező napilap és készíttetett egy felmérést. A ballib háztáji Publicus Intézet segítségével kérdezte meg az embereket, hogy vajon mennyire elégedettek a kormány a járvány idején tett intézkedéseivel. Megpróbálták fondorlatos módon beterelni a megkérdezetteket a csőbe, miszerint: „Vannak, akik úgy gondolják, hogy az óvintézkedések komolyabb károkat okoznak, mint maga a vírus. Ön melyik véleménnyel ért egyet?”.

Az alattomos módon felvetett „véleményes” kérdéssel a megrendelő és a végrehajtó nem csak mély vermet ásott Orbán Viktornak, hanem gondosan kihegyezett cölöpökkel is szépen telerakta azt.

És láss csodát! A verembe ők maguk estek bele. Az emberek ugyanis nem hagyták megvezetni magukat.

A megkérdezettek 76 százaléka elégedett a kormány lépéseivel.

Hogy a szerkesztőségben intenzív fővakarás kezdődhetett az eredmény megismerése után, az látszik a cikk tálalásából. Elterelő cím: „A remény rabjai a magyarok”, így többes szám harmadik személyben, távolságtartás illatos keszkenővel az arc előtt. Majd alatta: „Hiába elégedetlen a lakosság az egészségügyi ellátás színvonalával, a többség mégis úgy látja: a rendszer megbirkózik majd a járvánnyal.” A fájdalom, hogy ezt le kellett írni, átsüt a szavakon.

Csakhogy itt találkozik egy vélemény és egy tény. A vélemény a „hiába elégedetlen”, a tény pedig a 76 százalék „mégis”. A tény pedig akkor is tény marad, ha tér- és időhajlító vajákosok módjára megpróbálják elferdíteni azt.

magyarnemzet.hu
Címkék:
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó