Ifj. Lomnici: fontos, hogy a jog lehetővé tegye a gyors intézkedést
2020. március 28. 11:15

Fontos, hogy a jog lehetővé tegye a gyors intézkedést a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben - mondta ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szombaton az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: azt látni, hogy ahol a kormányzatnak nincs meg a szükséges mozgástere, fennáll a járvány gyors terjedésének kockázata.

Hangsúlyozta: minden olyan európai uniós tagállamban, ahol kitört a koronavírus-járvány, meg tudták szervezni - akár országos, akár tartományi szintű jogalkotással -, hogy a lehető leggyorsabban hozzanak célszerű intézkedéseket az emberek egészségének, életének megóvása érdekében.

MTI - M1
Címkék:
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó