Kenőpénz elfogadása közben érték tetten Sorina Pintea volt román egészségügyi minisztert
2020. február 29. 00:02

Tetten érték Sorina Pintea volt egészségügyi minisztert, a nagybányai sürgősségi kórház menedzserét az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) munkatársai, amint saját irodájában csúszópénzt fogadott el – jelentették egybehangzó román sajtóforrások. 

Sorina Pintea - Kép: FB

Médiabeszámolók szerint Pintea egy orvosi termékek beszerzésére vonatkozó szerződés megkötéséért kapta az összeget. Állítólag 120 ezer lejről – más források szerint 120 ezer euróról – van szó, az összeget a nyomozó hatóság munkatársai megtalálták a kórházvezető irodájában.

A volt egészségügyi minisztert Bukarestben hallgatják ki.

Crin Bologa, a DNA nemrég kinevezett főügyésze a Hotnews hírportálnak megerősítette, hogy az ügyészség rajtaütést szervezett Pintea irodájában. A feltételezett korrupciós bűncselekmény egy közbeszerzéssel áll összefüggésben, mégpedig olyan orvosi eszközök vásárlásáról, amelyek a koronavírus terjedésének megelőzését célozzák.

Az ügyészek 13 óra körül rohanták meg a kórházat, azóta tart a házkutatás és az egészségügyi intézmény menedzserének kihallgatása. Sorina Pintea a Viorica Dăncilă vezette szociáldemokrata (PSD) kormányban, 2018 januárja és 2019 októbere között irányította a román egészségügyi minisztériumot.

kronikaonline.ro
Címkék:
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • Gulyás: 663 milliárd forint kerül a járványügyi alapba
  A kormány magán kezdte a koronavírus-járvány miatt szükséges takarékosságot, így elvon és átcsoportosít a tárcáktól összesen 1345 milliárd forintot, ami a gazdaság védelmére és újraindítására létrehozott alapban áll rendelkezésre. A járvány elleni védekezési alapba 663 milliárd forintot biztosítanak, abba be kell fizetni az idei párttámogatások 50 százalékát, a multinacionális láncokat terhelő kereskedelmi adót, a pénzügyi szektor hozzájárulását és a gépjárműadó önkormányzatoknak járó részét - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton az online kormányinfón.
 • A rendeleti kormányzásról és a lelki patikáról
  Bebizonyosodott, hogy bajban nemzetállami alapon van működőképes megoldás.
 • Magyarországon megfelelő időben, megfelelő intézkedések történtek a járvány elleni védekezésben
  Egy hónapja regisztrálták az első megbetegedéseket Magyarországon, é megfelelő időben, megfelelő intézkedések történtek a koronavírus-járvány elleni védekezésben - emelte ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília felhívta a figyelmet arra, hogy a jó idő ellenére is tartsák be az emberek a korlátozó intézkedéseket.
MTI Hírfelhasználó