Migráció - Hidvéghi: Európának le kell zárnia a határait
2020. február 28. 21:55

Olyan helyzet állt elő, amikor Európának a sarkára kell állnia: le kell zárni a határokat az illegális bevándorlók előtt - jelentette ki Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti képviselő az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Képtalálatok a következőre: hidvéghi hirado

Hidvéghi Balázs - makohirado.hu; archív

Hidvéghi Balázs azt is megjegyezte, hogy erre a helyzetre most a koronavírus-járvány is "rátesz egy lapáttal".
   
A képviselőt arról kérdezték, hogy Törökország úgy döntött, tovább már nem tartóztatja fel sem tengeren, sem szárazföldön az Európába igyekvő szíriaiakat.
   
"Európa nem válhat kiszolgáltatottá ebben a helyzetben" - fogalmazott a politikus, hozzátéve: "elég baj", hogy korábban Európa több vezetője olyan félreérthető, rossz üzeneteket küldött Afrika és a Közel-Kelet felé, hogy "lehet Európába beutazni".
   
Magyarország szembement ezzel a rossz politikával és azt is bebizonyította, hogy a határokat meg lehet védeni - hangsúlyozta.
   
Az a helyes megoldás, ha azokat az országokat, régiókat segítjük, ahol a probléma van - mondta Hidvéghi Balázs, példaként említve, ahogy Magyarország is segít a Hungary Helps programon keresztül. Ezt kell folytatni európai uniós szinten is - fűzte hozzá.
   
A képviselő kitért arra is, hogy különbséget kell tenni menekültek és gazdasági bevándorlók között. A gazdasági bevándorlás kérdésében pedig tiszteletben kell tartani a tagállami döntéseket - mondta, megjegyezve: a magyar emberek többször is egyértelművé tették, hogy nem kérnek a gazdasági bevándorlókból.
   
A politikust kérdezték arról a napokban az Európai Tanácsnak küldött levélről is, amelyet az Európai Parlament öt frakciójának, köztük az Európai Néppártnak a vezetője írt Charles Michelnek, az Európai Tanács elnökének, sürgetve a 7-es cikk szerinti eljárás gyorsítását.
   
Erre reagálva Hidvéghi Balázs hangsúlyozta: "politikai boszorkányüldözést" folytatnak Magyarország ellen; "állunk minden vita elé". Megerősítette: ők is azt szeretnék, ha minél gyorsabban véget érne az eljárás.

MTI
Címkék:
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • Gulyás: 663 milliárd forint kerül a járványügyi alapba
  A kormány magán kezdte a koronavírus-járvány miatt szükséges takarékosságot, így elvon és átcsoportosít a tárcáktól összesen 1345 milliárd forintot, ami a gazdaság védelmére és újraindítására létrehozott alapban áll rendelkezésre. A járvány elleni védekezési alapba 663 milliárd forintot biztosítanak, abba be kell fizetni az idei párttámogatások 50 százalékát, a multinacionális láncokat terhelő kereskedelmi adót, a pénzügyi szektor hozzájárulását és a gépjárműadó önkormányzatoknak járó részét - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton az online kormányinfón.
 • A rendeleti kormányzásról és a lelki patikáról
  Bebizonyosodott, hogy bajban nemzetállami alapon van működőképes megoldás.
 • Magyarországon megfelelő időben, megfelelő intézkedések történtek a járvány elleni védekezésben
  Egy hónapja regisztrálták az első megbetegedéseket Magyarországon, é megfelelő időben, megfelelő intézkedések történtek a koronavírus-járvány elleni védekezésben - emelte ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília felhívta a figyelmet arra, hogy a jó idő ellenére is tartsák be az emberek a korlátozó intézkedéseket.
MTI Hírfelhasználó