Koronavírus - Mike Pompeo: Washington segítséget ajánlott fel Iránnak
2020. február 28. 17:37

Washington segítséget ajánlott fel Iránnak a koronavírus elleni harcban - jelentette be Mike Pompeo amerikai külügyminiszter pénteken a képviselőház külügyi bizottságának meghallgatásán.

Az amerikai diplomácia vezetője kifejtette, hogy álláspontja szerint az iráni egészségügyi rendszer "nem erős és korszerű". Nehezményezte, hogy Teherán nem nagyon akar információkat megosztani. Mint fogalmazott: ez "nagyon aggasztja" őt.
   
Az új típusú koronavírus Iránban halálos áldozatokat is követelt, és koronavírusos tüdőgyulladással kezelik Maszumeh Ebtekar alelnököt is.

 

Képtalálatok a következőre: "Maszumeh Ebtekar"

Maszumeh Ehtekar - korkep.sk

Az országban pénteken 23 tartományban nem tartották meg a szokásos muzulmán imádságot.
   
Pompeo a meghallgatáson kitért Kászim Szulejmáni tábornoknak, az iráni Forradalmi Gárda Kudsz nevű különleges egysége parancsnokának januárban Bagdad melletti dróntámadással végrehajtott likvidálására is. Azt állította, hogy Szulejmáni eltávolításával "biztonságosabb lett az amerikaiak helyzete külföldön". Pompeo "stratégiai célpontnak" nevezte Szulejmánit és úgy vélekedett: Irán felismerte "Amerika cselekedetének komolyságát". Leszögezte, hogy Washington pillanatnyilag nem viseltetik ellenségesen az iráni vezetéssel szemben, de hozzátette, hogy az amerikai kormányzat változatlanul fenntartja a maximális nyomásgyakorlást Teheránra.
 

MTI
Címkék:
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó