Kína engedélyezte minden amerikai baromfi importját
2020. február 17. 12:47

Kína azonnali hatállyal újból engedélyezte az amerikai baromfi és baromfihús teljes importját – áll a kínai mezőgazdasági minisztérium honlapján. Peking 2015 januárjában madárinfluenzára hivatkozva rendelte el a teljes behozatali tilalmat.

Egy évvel korábban, 2014-ben az Egyesült Államok még 390 millió dollár értékben exportált Kínába baromfit és baromfihúst. Kína tavaly november közepén engedett a szigoron, lehetővé téve az amerikai baromfihús behozatalát.

Az intézkedés a két ország között zajló kereskedelmi tárgyalások november 7-i fordulóján született megállapodás részét képezte. Előzőleg az amerikai Mezőgazdasági Minisztérium élelmiszer-biztonsági és ellenőrző hatósága (FSIS) engedélyezte a baromfihús behozatalát Kínából.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó