Sopronban kezdte turnéját a Háromszék Táncegyüttes
2020. február 17. 00:02

A soproni Petőfi Színházban indította többnapos magyarországi, ausztriai és felvidéki turnéját a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes.

A Könczei Árpád rendezte-koreografálta A banda című nagy sikerű táncszínházi előadást a társulat Bécsben, Pápán, Dunaszerdahelyen mutatta be, majd Cegléden léptek közönség elé.

A híres magyarpalatkai muzsikusoknak emléket állító előadás a neves erdélyi zenészeket, zenekarokat bemutató előadás-sorozat harmadik része, amelyet a Csávási ballada (2007, rendezte Ivácson László) és a Száz évig (2011, rendezte Könczei Árpád) előzött meg.

(fekete)

3szek.ro
Címkék:
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • A kormány a nemzeti össztermék, a GDP 18-20%-át csoportosítja át
  Tíz év megfeszített munkával egyenesbe jött a magyar gazdaság, de a koronavírus-járvány miatt most kezdhetjük elölről az építkezést, ami igazságtalan – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, aki arról is beszélt hogy egyszerre kell megküzdenünk a járvánnyal és a gazdasági következményekkel is.
 • Áltudósok a Helsinki Bizottságban
  Manapság jogtudósoknak kiáltották ki magukat a Soros-hálózathoz tartozó „jogvédő” szervezetek.
 • Az ötpontos program már a jövőt építi
  Olyan helyzetben van az ország, hogy a válságkezelést nem hitelből kell finanszíroznia, szemben például Romániával, ahol a Nemzetközi Valutaalaphoz (IMF) fordultak segítségért – mondta a Magyar Nemzetnek Novoszáth Péter közgazdász, aki értékelte a kormány ötpontos akciótervét.
MTI Hírfelhasználó