Erdély: Két Srí Lanka-i vendégmunkás miatt áll a bál Gyergyóditróban
2020. január 27. 23:51

A helyiek egy része a migránsok tömeges betelepítésétől tart.

Kép: Gergely Imre/FB

Módfelett felbőszítette a gyergyóditróiak egy részét, hogy tíz nappal ezelőtt két Srí Lankáról érkezett vendégmunkást alkalmazott a helyi pékség tulajdonosa – írja a Székelyhon. A lakók egy része ebből azt a következtetést vonta le, hogy elkezdődhet a migránsok tömeges betelepítése, a jövevények elveszik a munkájukat.

A „Migráns mentes Ditrót akarunk” elnevezésű, zártkörű FB-csoport tagjai közül egyesek tüntetni készülnek, míg mások a péktermékek bojkottjára buzdítanak.

A pékséget működtető Köllő Csaba nem érti a helyiek felháborodását – korábban dolgoztak nála magyarországi, svájci és ukrajnai szakemberek is -, ázsiaiakra azért volt szüksége, mert helyben nem talál szakképzett munkaerőt.

gycsaba

foter.ro
Címkék:
  • A gyurcsányi „semmi”
    „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
MTI Hírfelhasználó