Farkas Örs: Karácsony politikai kifizetőhellyé változtatta Budapestet
2020. január 21. 20:38

Karácsony Gergely főpolgármester politikai kifizetőhellyé változtatta Budapestet - mondta az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója kedden az M1 aktuális csatornán.

Képtalálat a következőre: „Farkas Örs”

Farkas Örs - youtube

Farkas Örs az új főpolgármester regnálásának első száz napját értékelve közölte: "sokkal inkább áthatja ma a politika a fővárost, mint korábban" és Karácsony Gergely Budapestet egyfajta politikai kifizetőhellyé változtatta.
   
Álláspontja szerint a Karácsony Gergely által ígért "technokrata gondolatok mentén épülő, közösségi részvételen nyugvó" városvezetés helyett inkább a személycserékre és kinevezésekre figyelt, visszahozva "a Demszky-, és a Gyurcsány-korszak embereit".
   
Az első száz nap alatt alig valósult meg valami Karácsony Gergely 135 pontos programjából - tette hozzá.
   
A műsorban bemutatott grafika szerint a főpolgármester programjából 120 nem, 10 pedig csak részben valósult meg, három megvalósult, kettő pedig már hivatalba lépésekor is érvényben volt.
   
Farkas Örs úgy értékelt, hogy Karácsony Gergely már megvalósult ígéretei érdemben nem változtattak a főváros helyzetén. Ezek között a főkertészi pozíció létrehozását, az álláskeresők számára ingyenessé tett budapesti közösségi közlekedést és a klíma-vészhelyzet kihirdetését említette a politikai elemző.
 

MTI
Címkék:
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
  • Mikulássapkás hazugság
    Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
MTI Hírfelhasználó