Két ukrán embercsempészt ítéltek börtönbüntetésre Tatabányán
2020. január 21. 11:50

A Tatai Járásbíróság négy év, illetve három és fél év börtönbüntetésre ítélt két ukrán állampolgárt, aki január 17-én 12 illegális menekültet akart Ausztriába vinni. Az ítélet nem jogerős - közölte kedden a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség az MTI-vel.

Reszl Ildikó főügyész tájékoztatása szerint a férfiak négy szírt és nyolc irakit vittek a magyar-osztrák határ felé ukrán rendszámú kisbuszukkal, amikor a rendőrök az M1-es autópályán, Tatabánya közelében ellenőrizték a járművet.
   
A férfiak tudták, hogy az általuk szállított személyek az Európai Unió területére vonatkozó beutazási és tartózkodási engedély nélkül érkeztek Magyarországra és jogellenesen szeretnék átlépni a magyar-osztrák határt - közölte a hatóság.
   
Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlottak azonban fellebbezést jelentettek be. A bíróság az ügyész indítványára elrendelte a vádlottak letartóztatását.
 

MTI
Címkék:
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
  • Mikulássapkás hazugság
    Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
MTI Hírfelhasználó