Kárpátalja: Színművész osztatlan képzés indul a Rákóczi Főiskolán
2020. január 21. 10:09

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola és a Kaposvári Egyetem közötti együttműködési megállapodás alapján a Kaposvári Egyetem felvételt hirdet a színjátszás és színpadi szereplés iránt érdeklődő kárpátaljai magyar fiatalok számára a 2020/2021-es tanévben Színművész szakra.

Színművész osztatlan képzés indul a Rákóczi Főiskolán

A főiskola Beregszászon - karpatinfo.net

Jelentkezési határidő: 2020. február 15. Jelentkezni kizárólag a magyarországi elektronikus felvételi rendszerben (www.felvi.hu) lehet.

A www.felvi.hu oldalon található E-felvételi menüpontot használni, illetve ezen keresztül jelentkezni csak regisztráció után lehet!
Kellő számú jelentkező esetén külön kárpátaljai hallgatókból álló osztály indul.

A felvételi vizsga három szakaszból áll. Az első felvételi szakasz: alkalmassági vizsga, mely személyes beszélgetésből és a színpadi szereplés alkalmasságának elbírálásából áll.

A felvételire jelentkezőknek az alkalmassági vizsgára az alábbiakból kell felkészülni:

legalább 10 szabadon választott, eltérő hangulatú (vidám, drámai, lírai) vers, különböző költőktől,

6 monológ (2 magyar és 2 egyetemes klasszikus drámából, 2 szabadon választott műből),

5 népdal

Az alkalmassági vizsgán pontszám nélkül kiesnek azok, akiket a felvételi bizottság a „nem felelt meg” minősítéssel tanácsol el.

A második - harmadik felvételi szakasz: a gyakorlati rostavizsga, amelynek során a jelöltnek ének-zene tudásáról, beszédalkalmasságáról, mozgás- és tánckészségéről, valamint színészi adottságairól kell számot adni.

Felvételi pontok számítása: a gyakorlati felvételi vizsgán megszerezhető 200 pont, bontásban:

A bentlakásos gyakorlati rostavizsgán: max. 100 pont szerezhető, továbbjutni 75 pont elérése esetén lehet. (A 100 pont összetétele: színészmesterség: max. 40 pont, beszéd- ének- mozgás: max. 20/20 pont)

A bentlakásos gyakorlati rostavizsga 2. fordulójában max. 100 pont szerezhető.

Felvételi időpont: 2020. április 20. – 2020. július 3. (A felvételi pontos időpontjáról és helyszínéről a jelentkezők részletes tájékoztatást kapnak.)

A képzés színhelye a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kara.

A képzés partnerei a budapesti Nemzeti Szinház, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház (Beregszász).

II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola 

karpatinfo.net
Címkék:
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • A kormány a börtönviszonyok miatti kifizetések leállítását kezdeményezi
  A kormány haladéktalanul kezdeményezi a börtönviszonyok miatt az elítéltek javára megítélt kártalanítások kifizetésének leállítását – jelentette be az igazságügyi miniszter hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.
 • Nyugaton másképp látják a kommunizmust, mint mi
  – Ahhoz, hogy megértsük, miért értenek mást bizonyos jelenkori politikai fogalmak alatt Nyugat- és Közép-Európában, meg kell ismernünk egymás történelmét – állítja ifj. Bertényi Iván, a bécsi Collegium Hungaricum tudományos igazgatóhelyettese, a Bécsi Magyar Történeti Intézet igazgatója.
 • Újabb autópálya éri el az országhatárt
  Hamarosan kiválasztják a kivitelezőt az M6-os autópálya hiány­zó, mintegy húsz kilométeres szakaszára, amelynek révén nem csak újabb határátkelőt ér el a hazai gyorsforgalmi hálózat, de közvetlen kapcsolatot kap a villányi borvidék.
MTI Hírfelhasználó