Barr: az FBI rosszhiszeműen járhatott el az Oroszországgal kapcsolatos vizsgálatokban
2019. december 10. 22:54

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) rosszhiszeműen járhatott el az Oroszországgal kapcsolatos vizsgálatokban - jelentette ki William Barr amerikai igazságügyi miniszter kedden az NBC televíziónak adott interjújában.

Képtalálat a következőre: „barr nbc”

William Barr - NBC

Hozzátette azonban: egyelőre korai volna "végleges ítéletet" alkotni arról, hogy politikai elfogultság mozgatta-e az FBI vizsgálatát a Donald Trump és kampánycsapata munkatársai és oroszok közötti esetleges összejátszásról a 2016-os elnökválasztás idején.
   
William Barr hangsúlyozta: a vizsgálat, amelyet Michael Horowitz ellenőrzési főigazgató vezetett, nem tudta kielégítően megmagyarázni az FBI tévedéseit és kudarcait, s ezzel - mint mondta - "nyitva maradt az ajtó" annak feltételezéséhez, hogy a nyomozó iroda valószínűsíthetően "rosszhiszeműen" cselekedett. A miniszter "megalapozatlannak" minősítette az FBI vizsgálatait.
   
"Szerintem az orránál fogva vezették az országot három éven keresztül, egy teljesen mondvacsinált narratíva alapján, amelynek a teljesen felelőtlen sajtó nagy mértékben a híve volt és agyonreklámozott" - szögezte le Barr az interjúban.
   
A miniszter ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a Christopher Steele volt brit hírszerző által Trumpról összeállított, és az FBI által nem ellenőrzött információkat tartalmazó dosszié kifejezetten "csalás". Az FBI az ebben a dossziéban foglalt, ellenőrizetlen információkra hivatkozva indíttatta meg a nyomozást Donald Trump és munkatársai ellen, és kért engedélyt Trump egyik munkatársának lehallgatására is.
   
A John Durham által vezetett - és a Michael Horowitz munkatársaival párhuzamosan vizsgálódó - bizottság munkája "vízválasztó" lehet majd - mondta. A miniszter szerint e bizottság jelentése várhatóan a tavaszra vagy kora nyárra lesz kész.
   
John Durham nem a minisztérium belső munkatársa, hanem connecticuti ügyvéd, akit William Barr külön bízott meg vizsgálatok elvégzésével. Az ügyvéd a Horowitz-bizottság hétfőn nyilvánosságra hozott jelentésének egyes elemeit kifejezetten bírálta, hozzátéve, hogy az általa irányított munkacsoport sokkal szélesebb körben, és nemcsak az Egyesült Államokon belül, hanem külföldön is vizsgálatokat folytat.
 

MTI
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Trianoni emlékmű: avatás huszadikán
  Nemsokára mindannyian megnézhetjük és bejárhatjuk az Alkotmány utcai Nemzeti összetartozás emlékhelyét, melynek két hosszanti, gránitburkolatú oldalfalán az 1913-as összeírás szerinti 12 537 magyarországi település neve van bevésve. Az emlékhely Kossuth tértől távolabbi végén pedig egy több részre hasadt gránittömb belsejében örökmécses lobog majd, amely a nemzeti összetartozás gondolatát hivatott jelképezni.
 • Rákosi-klónok
  Csak azt nem értem, ilyen fenyegetés után mit csinálnak az állítólagos jogvédők, ideértve az Orbán börtönéről sivalkodó Szél Bernadettet, az összes libsi nem kormányzati szervezetet, Věra Jourovát, a holland miniszterelnököt és társaikat?
 • Egy felmérés szerint tombol az öncenzúra az Egyesült Államokban
  A megkérdezetteknek közel kétharmada fél őszintén elmondania a véleményét egy Egyesült Államokban készült felmérés szerint. A baloldal „puha diktatúrája” még a mérsékelten liberális érzelműeket sem kíméli.
MTI Hírfelhasználó