Bajban van Görögország, érkeznek a migránsok
2019. október 18. 10:31

Újabb hullámra számítanak a görögök, ami azért baj, mert már így is a kapacitásukon felül teljesítenek a migránstáborok.

moria--2

Mória migránstábor - ekhatimerini.com

Jelenleg mintegy 13 500 migráns él a hírhedt Mória migránstáborban, amely eredetileg csak 2500 bevándorló befogadására lett tervezve. A gond az, hogy egyre többen érkeznek, így a kormány a helyzetet úgy próbálja normalizálni, hogy egyrészről evakuálja a migránsokat, másrészről pedig új szálláshelyeket épít Leszbosz szigetén.

„Elméletben” a Frontex a Törökországból Görögországba tartó tíz hajóból nyolcat megállít, ám ettől függetlenül az Európába igyekvők száma óriási emelkedésnek indult.

Mória arról vált ismertté, hogy rengeteg erőszakos tüntetés történt ott az utóbbi időben, legutóbb ki is gyulladt a tábor. A rendőrség emberei csak könnygázzal tudták féken tartani a zavargó migránsokat, a kormánynak pedig erősítés gyanánt katonai repülőket kellett a szigetre küldenie.

 Forisek Ádám

888.hu
Címkék:
  • A bővítési portfólió elnyerése nagy diplomáciai siker
    A jövő év legfontosabb feladata a magyar gazdaság eredményeinek megvédése; ehhez gazdaságvédelmi akcióterv kell, amely a következő év első negyedévére készülhet el, és ami adócsökkentésen alapulhat majd - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.
  • Egészpályás letámadás
    A prágai megmozdulás arra is rá kell ébresszen bennünket, a konzervatív és a liberális eszméket vallók által lenézett demokratákat, hogy bizony az ellenség komoly lépést tett a stratégiai győzelem felé.
  • Az otthonhoz jutást is segíti az újabb gazdaságvédelmi lépés
    A Gazdaságvédelmi akcióterv újabb pontja vált érvényessé, január elsejétől áfa-visszatérítési támogatás jár a kistelepüléseken építkezőknek ötmillió forintos összeghatárig - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Magyar Közlönyben megjelent jogszabályról pénteken az MTI-nek.
MTI Hírfelhasználó