Bajban van Görögország, érkeznek a migránsok
2019. október 18. 10:31

Újabb hullámra számítanak a görögök, ami azért baj, mert már így is a kapacitásukon felül teljesítenek a migránstáborok.

moria--2

Mória migránstábor - ekhatimerini.com

Jelenleg mintegy 13 500 migráns él a hírhedt Mória migránstáborban, amely eredetileg csak 2500 bevándorló befogadására lett tervezve. A gond az, hogy egyre többen érkeznek, így a kormány a helyzetet úgy próbálja normalizálni, hogy egyrészről evakuálja a migránsokat, másrészről pedig új szálláshelyeket épít Leszbosz szigetén.

„Elméletben” a Frontex a Törökországból Görögországba tartó tíz hajóból nyolcat megállít, ám ettől függetlenül az Európába igyekvők száma óriási emelkedésnek indult.

Mória arról vált ismertté, hogy rengeteg erőszakos tüntetés történt ott az utóbbi időben, legutóbb ki is gyulladt a tábor. A rendőrség emberei csak könnygázzal tudták féken tartani a zavargó migránsokat, a kormánynak pedig erősítés gyanánt katonai repülőket kellett a szigetre küldenie.

 Forisek Ádám

888.hu
Címkék:
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
  • „Késelés történt, agyonlőtték a gyanúsítottat”
    A „politikai korrektség” pszichoterrorja hatott. Egy újságíró agya áldozatul esett: meghibbant attól a megfeleléskényszertől, amelyet környezete kialakított benne. Nem merte leírni azt, hogy a tettes, a bűnöző, a terrorista.
MTI Hírfelhasználó