Körmenettel ünnepelték a terézvárosi Avilai Szent Teréz-templom búcsúját
2019. október 18. 09:22

Horváth Zoltán István protonotárius kanonok, esperes, plébános felkérésére Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek mutatott be búcsúi szentmisét Budapesten, az Avilai Nagy Szent Teréz-plébániatemplomban.A nyugalmazott veszprémi érsek homíliájában Avilai Szent Teréz életéről, erényeiről beszélt, kiemelve a kármelita szerzetes nagy tudását, szépségét, rendkívüli mély, alázatos imaéletét, amelytől sugárzott az arca, mint Árpád-házi Szent Erzsébeté. Teréz kemény és határozott személyisége mögött érzelmes lelkület is volt, amely igazi női, anyai szeretetre mutatott.

„Hálát kell adnunk Istennek, hogy Nagy Szent Terézt elküldte nekünk, hogy köztünk élt, és a mai napon is tisztelhetjük őt” – mondta szentbeszédében Márfi Gyula.

A szentmisén elhangzott Franz Schubert G-dúr miséje, a Capella Theresiana és a Vox Mirabilis kórus közreműködésével. A szentmise után ünnepi körmenetet tartottak a környező utcákban.

A virágokkal díszített Szent Teréz-szobor mögött Horváth Zoltán István protonotárius kanonok, esperes, a terézvárosi Avilai Szent Teréz-templom plébánosa Szent Teréz csontereklyéjével kért áldást a hívekre.

A körmenet végén Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek az ereklyével megáldotta a búcsúünnepen részt vevőket. 

Kép: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

magyarkurir.hu
Címkék:
  • A bővítési portfólió elnyerése nagy diplomáciai siker
    A jövő év legfontosabb feladata a magyar gazdaság eredményeinek megvédése; ehhez gazdaságvédelmi akcióterv kell, amely a következő év első negyedévére készülhet el, és ami adócsökkentésen alapulhat majd - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.
  • Egészpályás letámadás
    A prágai megmozdulás arra is rá kell ébresszen bennünket, a konzervatív és a liberális eszméket vallók által lenézett demokratákat, hogy bizony az ellenség komoly lépést tett a stratégiai győzelem felé.
  • Az otthonhoz jutást is segíti az újabb gazdaságvédelmi lépés
    A Gazdaságvédelmi akcióterv újabb pontja vált érvényessé, január elsejétől áfa-visszatérítési támogatás jár a kistelepüléseken építkezőknek ötmillió forintos összeghatárig - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Magyar Közlönyben megjelent jogszabályról pénteken az MTI-nek.
MTI Hírfelhasználó