Körmenettel ünnepelték a terézvárosi Avilai Szent Teréz-templom búcsúját
2019. október 18. 09:22

Horváth Zoltán István protonotárius kanonok, esperes, plébános felkérésére Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek mutatott be búcsúi szentmisét Budapesten, az Avilai Nagy Szent Teréz-plébániatemplomban.A nyugalmazott veszprémi érsek homíliájában Avilai Szent Teréz életéről, erényeiről beszélt, kiemelve a kármelita szerzetes nagy tudását, szépségét, rendkívüli mély, alázatos imaéletét, amelytől sugárzott az arca, mint Árpád-házi Szent Erzsébeté. Teréz kemény és határozott személyisége mögött érzelmes lelkület is volt, amely igazi női, anyai szeretetre mutatott.

„Hálát kell adnunk Istennek, hogy Nagy Szent Terézt elküldte nekünk, hogy köztünk élt, és a mai napon is tisztelhetjük őt” – mondta szentbeszédében Márfi Gyula.

A szentmisén elhangzott Franz Schubert G-dúr miséje, a Capella Theresiana és a Vox Mirabilis kórus közreműködésével. A szentmise után ünnepi körmenetet tartottak a környező utcákban.

A virágokkal díszített Szent Teréz-szobor mögött Horváth Zoltán István protonotárius kanonok, esperes, a terézvárosi Avilai Szent Teréz-templom plébánosa Szent Teréz csontereklyéjével kért áldást a hívekre.

A körmenet végén Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek az ereklyével megáldotta a búcsúünnepen részt vevőket. 

Kép: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

magyarkurir.hu
Címkék:
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
  • „Késelés történt, agyonlőtték a gyanúsítottat”
    A „politikai korrektség” pszichoterrorja hatott. Egy újságíró agya áldozatul esett: meghibbant attól a megfeleléskényszertől, amelyet környezete kialakított benne. Nem merte leírni azt, hogy a tettes, a bűnöző, a terrorista.
MTI Hírfelhasználó