Esküvői fényképek kiállítása Dabason
2019. szeptember 15. 22:42

Dabason 2019.szeptember 19-én 18 órai kezdettel "Lakodalom van a mi utcánkban..." címmel kiállítás nyílik a családoktól kapott 1990 előtti esküvői képekből. A város lakóinak esküvői fényképeit gyűjtötték össze a szervezők - minden tabló megtelt régi képekkel. Az ezután kapott képeket már csak majd egy albumba gyűjtik és megjelentetik valamennyit.A kiállítás megnyitása előtt már 17 órától Kapitány László lakodalmas dalokat játszik harmonikán. Ekkorra már elkészülnek és kóstolhatok lesznek a hajdani felsődabasi lakodalmak süteményei . 

A hajdani hangulat felidézését vőfényi szerepben segíti Feldman László.

A felsődabasi lakodalom leírását az érdeklődők szórólapon olvashatják. A hajdani lakodalmas hangulat sikeres felidézésének reményében a városon kívüli érdeklődőket is örömmel látnak a szervezők. 

gondola
Címkék:
  • Újra kell tanulnunk a demokráciát
    A „létező demokrácia” részének kell tekintenünk az idegen titkosszolgálatok videókészítését és az időzített nyilvánosságra hozást. A külföldi tőzsdespekulánsok kampányfinanszírozó tevékenységét. A külföldi propagandaközpontok itthoni buzgólkodását.
  • Karácsony Gergely lovasszobránál
    De nézzük végre Budapestet, mert Budapest csodás. Húsz évig vezette egy szociológus, kilenc éve vezeti egy mérnök. Nem kell különösebb hangszerismeret lezongorázni a különbséget.
MTI Hírfelhasználó