Esküvői fényképek kiállítása Dabason
2019. szeptember 15. 22:42

Dabason 2019.szeptember 19-én 18 órai kezdettel "Lakodalom van a mi utcánkban..." címmel kiállítás nyílik a családoktól kapott 1990 előtti esküvői képekből. A város lakóinak esküvői fényképeit gyűjtötték össze a szervezők - minden tabló megtelt régi képekkel. Az ezután kapott képeket már csak majd egy albumba gyűjtik és megjelentetik valamennyit.A kiállítás megnyitása előtt már 17 órától Kapitány László lakodalmas dalokat játszik harmonikán. Ekkorra már elkészülnek és kóstolhatok lesznek a hajdani felsődabasi lakodalmak süteményei . 

A hajdani hangulat felidézését vőfényi szerepben segíti Feldman László.

A felsődabasi lakodalom leírását az érdeklődők szórólapon olvashatják. A hajdani lakodalmas hangulat sikeres felidézésének reményében a városon kívüli érdeklődőket is örömmel látnak a szervezők. 

gondola
Címkék:
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó