Medvecsalád bukkant fel Csíkszentimre határában
2019. június 25. 09:18

Egy hárombocsos anyamedve látogatja napok óta a csíkszentimrei Henter-kúriához közeli falurészt. A helyiek esténként biztonságos távolból, távcsövekkel figyelik a vadak mozgását, noha előfordult, hogy a medvecsalád egészen a 133-as községi útig, az iskola mellé is „elmerészkedett” – emiatt már a csendőrök közbeavatkozására is szükség volt.

A medvék miatt a lakók elmondása szerint az érintett részen található területek tulajdonosai félnek a mezőre menni, mivel nem tudják, hogy a sűrű növényzetből mikor bukkannak elő a vadállatok.

szekelyhon.ro
Címkék:
  • Putyin téved, a liberalizmus nem elavult, hanem...
    Az úgynevezett „liberalizmus” ma is világhatalomra törekszik, éppúgy, ahogy egykor a világ egyhatodát uraló kommunizmus. Ebben is hasonlít egymásra a „liberalizmus” és a kommunizmus.
  • Az állam a legrosszabb tulajdonos...
    „Az állam a legrosszabb tulajdonos” – ismételgette mantraként számos külföldről megfizetett – fölbérelt – politikus a kilencvenes években. Sokan bedőltek nekik, mert ez a külföldi propagandaközpontban megfogalmazott mondat nagyon hatásos volt. Négy évtizednyi kommunista uralom után jól hangzott.
MTI Hírfelhasználó