Medvecsalád bukkant fel Csíkszentimre határában
2019. június 25. 09:18

Egy hárombocsos anyamedve látogatja napok óta a csíkszentimrei Henter-kúriához közeli falurészt. A helyiek esténként biztonságos távolból, távcsövekkel figyelik a vadak mozgását, noha előfordult, hogy a medvecsalád egészen a 133-as községi útig, az iskola mellé is „elmerészkedett” – emiatt már a csendőrök közbeavatkozására is szükség volt.

A medvék miatt a lakók elmondása szerint az érintett részen található területek tulajdonosai félnek a mezőre menni, mivel nem tudják, hogy a sűrű növényzetből mikor bukkannak elő a vadállatok.

szekelyhon.ro
Címkék:
  • 50 ezren álltak munkába az új foglalkoztatási programmal
    Már több mint 50 ezer álláskereső és közfoglalkoztatott helyezkedett el a versenyszférában a Munkaerőpiaci reformprogrammal tavaly augusztus óta, ez nagyban hozzájárult a munkanélküliség érdemi csökkenéséhez - mondta Varga Mihály az MTI-nek.
  • Hazánk precedenst teremtett
    Nem túlzás azt állítani, hogy ismét szuverenitástörténeti csomóponthoz érkeztünk, a globális és a lokális hatalomgyakorlás közötti útválasztás a tét.
  • Zöld utat kapott Brüsszelben Várhelyi Olivér
    Megkapta Várhelyi Olivér hétfőn az Európai Parlament (EP) illetékes szakbizottságának jóváhagyását, miután a frakciók koordinátorai kielégítőnek találták az írásbeli pótkérdésekre adott válaszait.
MTI Hírfelhasználó