Hollywoodból fenyegetik a német kisváros szavazóit?
2019. június 16. 10:02

Szinte egy emberként mozdult meg Hollywood színe-java.
Producerek, rendezők színészek és más szabadelvű értelmiségiek nyílt levélben fordultak Görlitz lakóihoz.

A politikailag korrekt, elfogadó, haladó gondolkodású liberálisok figyelme most azért fordult a német kisváros felé, mert felmérések szerint a hétvégén ott tartandó polgármester-választás a jobboldali Alternatíva Németországért (AfD) párt győzelmével zárulhat, s így Görlitz lehet az első olyan német város, amelyet a bevándorlásellenes AfD irányít.

A lengyel-német határon fekvő középkori hangulatú város a filmipar egyik jelentős helyszíne. Több mint 100 filmet forgattak már itt, köztük számos hollywoodi produkció is itt készült, egyebek mellett a Becstelen brigantyk és a Grand Budapest Hotel is.

Az „aggódó” levélben a toleráns, elfogadó „demokraták” burkoltan megfenyegették a város lakóit:

„Ha az a benyomás keletkezik, hogy a város többsége idegengyűlölő, annak híre megy és valószínűleg következményei lesznek.”

Szép. Következményei lesznek, ha egy demokratikus országban, demokratikus választáson az emberek szabadon elmondják véleményüket, leteszik a voksukat egy a választáson egyébként demokratikusan induló párt mellett.

Csépányi Balázs

magyarnemzet.hu
Címkék:
 • Fel vörösök, proletárok
  Hablatyolt, hogy zöld és szabad Budapestet akar, amit vissza kell foglalni. Hogy kitől, természetesen a magyar kormánytól.
 • Soros legyőzte Budapestet
  Lehet persze hőbörögni, lehet hisztériázni meg reggelig antiszemitázni, mondom, hogy lehet, de ettől még a Hálózat kiválóan teljesített.
 • Orbán: 1956-ban is szabad és független Magyarországot akartunk magunknak
  1956-ban is szabad és független Magyarországot akartunk magunknak a nemzetek Európájában - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulója alkalmából a Zeneakadémián rendezett díszünnepségen.
 • A teheráni konferencia idejéig vezethetők vissza az 1956-os forradalom előzményei
  Hatvanhárom évvel ezelőtt ezen a napon, Budapesten a műegyetemisták felvonulásával kezdődött az 1956-os forradalom. Közvetlen előzménye az egy nappal korábban tartott nagygyűlésük volt. De valójában az embereknek az ÁVH korlátlan hatalmából, a diktatórikus kormányzásból, a koncepciós perekből és a kommunista vezetésből lett elegük.
 • Mert fényesebb a kard
  A dicsőséget kivívtuk, a falatnyi szabadságunkat elveszítettük. Az elesettekből hősök, a kivégzettekből mártírok lettek. A világ bennünket csodált. Fejezet lettünk a történelemkönyvekben.
MTI Hírfelhasználó