Hollywoodból fenyegetik a német kisváros szavazóit?
2019. június 16. 10:02

Szinte egy emberként mozdult meg Hollywood színe-java.
Producerek, rendezők színészek és más szabadelvű értelmiségiek nyílt levélben fordultak Görlitz lakóihoz.

A politikailag korrekt, elfogadó, haladó gondolkodású liberálisok figyelme most azért fordult a német kisváros felé, mert felmérések szerint a hétvégén ott tartandó polgármester-választás a jobboldali Alternatíva Németországért (AfD) párt győzelmével zárulhat, s így Görlitz lehet az első olyan német város, amelyet a bevándorlásellenes AfD irányít.

A lengyel-német határon fekvő középkori hangulatú város a filmipar egyik jelentős helyszíne. Több mint 100 filmet forgattak már itt, köztük számos hollywoodi produkció is itt készült, egyebek mellett a Becstelen brigantyk és a Grand Budapest Hotel is.

Az „aggódó” levélben a toleráns, elfogadó „demokraták” burkoltan megfenyegették a város lakóit:

„Ha az a benyomás keletkezik, hogy a város többsége idegengyűlölő, annak híre megy és valószínűleg következményei lesznek.”

Szép. Következményei lesznek, ha egy demokratikus országban, demokratikus választáson az emberek szabadon elmondják véleményüket, leteszik a voksukat egy a választáson egyébként demokratikusan induló párt mellett.

Csépányi Balázs

magyarnemzet.hu
Címkék:
 • Az állam a legrosszabb tulajdonos...
  „Az állam a legrosszabb tulajdonos” – ismételgette mantraként számos külföldről megfizetett – fölbérelt – politikus a kilencvenes években. Sokan bedőltek nekik, mert ez a külföldi propagandaközpontban megfogalmazott mondat nagyon hatásos volt. Négy évtizednyi kommunista uralom után jól hangzott.
 • Két majom
  Az érdekes, hogy mindketten beleszóltak, mit beleszóltak, próbáltak beleavatkozni a magyar belpolitikába.
 • Fideszes szavazatok is kellettek Von der Leyennek
  A német Ursula von der Leyen lesz az Európai Bizottság következő elnöke. A politikus csak nagyon szűk többséget szerzett az Európai Parlamentben, így még meggyűlhet a baja az átláthatóságért kiáltó testülettel. Az EP októberben szavaz majd az új összetételű bizottságról.
 • Az idő urai
  Mivel érdekekről van szó, s jogegyenlőségről, Magyarországnak egy pillanatra sem szabad beleélnie magát abba a vízióba, hogy mostantól a bizottság megváltozik, s felfigyel az aggasztó jelekre, esetleg figyelembe veszi a szavazópolgárok akaratát.
 • Riadólánc: 200 álcivil szervezet támadja a Fidesz jelöltjét
  Soros György mintegy 200 európai lobbiszervezete levélben fordult az Európai Néppárthoz azért, hogy megakadályozza a fideszes Hidvéghi Balázs megválasztását az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság (LIBE) alelnöki posztjára, és megvétózzon más fideszes jelölteket is.
MTI Hírfelhasználó