Aszaddal tárgyalt az orosz külügyi és védelmi tárca küldöttsége
2018. október 20. 23:03

A szíriai helyzetről és a terrorizmus elleni harcról tárgyalt Damaszkuszban Bassár el-Aszad szíriai elnökkel az orosz külügyi és védelmi tárca küldöttsége – közölte szombaton a moszkvai külügyminisztérium.

A szűkszavú, részletekbe nem bocsátkozó közlemény szerint a delegáció pénteken járt Damaszkuszban. Tagja volt többek között Alekszandr Lavrentyjev, az orosz elnök szíriai különmegbízottja és Szergej Vershinyin külügyminiszter-helyettes is.

Tárgyilagosan áttekintették a szíriai helyzet alakulását, megerősítették a terrorista jelenlét végleges felszámolása és a szíriai nép érdekeit szolgáló tartós politikai rendezés iránti eltökéltséget.

A hét éve tartó szíriai polgárháborúban Moszkva az Aszad-rezsim legfőbb támogatója, a szíriai kormányerők gyakorlatilag Oroszország tevékeny katonai szerepvállalása révén tudták megfordítani saját javukra a katonai konfliktus menetét.

Az északnyugati Idlíb tartomány az utolsó olyan nagyobb szíriai régió, amely még a felkelők ellenőrzése alatt áll. Idlíb északi részén 2017-ben kialakítottak egy övezetet, ahová olyan lázadók költöztek családjukkal, akik a szíriai kormánnyal kötött egyezségek keretében a polgárháború dúlta ország más részeiből elvonulhattak.

MTI
Címkék:
 • Egyértelművé vált a hazaárulás
  Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
 • Mérgezett díszek a fenyőfán
  A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
 • Megpróbálnak elaltatni bennünket
  Az ENSZ és az EU tisztviselői megpróbálnak elaltatni bennünket, de a migrációs nyomás nem csökkent, hanem éppen ellenkezőleg, nőtt az elmúlt időszakban, ezért továbbra is kőkemény fellépésre van szükség a nyugat-balkáni migrációs útvonal zárva tartása érdekében - nyomatékosította az MTI-nek telefonon Szófiából adott nyilatkozatában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
 • Stabil a kormánypártok támogatottsága
  A Fidesz-KDNP előnye továbbra is stabil az ellenzéki pártok előtt, az elmúlt időszak tüntetései nem eredményeztek lényegi átrendeződést az erőviszonyokban – derül ki a Századvég friss pártpreferencia-vizsgálatából.
 • Róma és Varsó között húzódik Európa új tengelye
  Manapság már szinte nincs olyan állam Európában, ahol ne lenne téma az illegális bevándorlás. A közelgő EP-választások miatt egyre több politikus keresi szövetségeseit, Róma és Varsó között egyre szorosabb a viszony.
MTI Hírfelhasználó