Aszaddal tárgyalt az orosz külügyi és védelmi tárca küldöttsége
2018. október 20. 23:03

A szíriai helyzetről és a terrorizmus elleni harcról tárgyalt Damaszkuszban Bassár el-Aszad szíriai elnökkel az orosz külügyi és védelmi tárca küldöttsége – közölte szombaton a moszkvai külügyminisztérium.

A szűkszavú, részletekbe nem bocsátkozó közlemény szerint a delegáció pénteken járt Damaszkuszban. Tagja volt többek között Alekszandr Lavrentyjev, az orosz elnök szíriai különmegbízottja és Szergej Vershinyin külügyminiszter-helyettes is.

Tárgyilagosan áttekintették a szíriai helyzet alakulását, megerősítették a terrorista jelenlét végleges felszámolása és a szíriai nép érdekeit szolgáló tartós politikai rendezés iránti eltökéltséget.

A hét éve tartó szíriai polgárháborúban Moszkva az Aszad-rezsim legfőbb támogatója, a szíriai kormányerők gyakorlatilag Oroszország tevékeny katonai szerepvállalása révén tudták megfordítani saját javukra a katonai konfliktus menetét.

Az északnyugati Idlíb tartomány az utolsó olyan nagyobb szíriai régió, amely még a felkelők ellenőrzése alatt áll. Idlíb északi részén 2017-ben kialakítottak egy övezetet, ahová olyan lázadók költöztek családjukkal, akik a szíriai kormánnyal kötött egyezségek keretében a polgárháború dúlta ország más részeiből elvonulhattak.

MTI
Címkék:
  • A Szent Péter-i Európa védelme
    Belülről akarják felrobbantani – vagy talán inkább szétmállasztani – a szellemi birodalmat, hosszú ideje, ám most egyfajta végkifejlet látszik közeledni.
  • Orbánt támadja egy lenini hasznos idióta
    Most a populista jelző – nem is címkéjével, hanem – bunkójával ütik le azokat, akik másként gondolkoznak, mint a Központ.
MTI Hírfelhasználó