Aszaddal tárgyalt az orosz külügyi és védelmi tárca küldöttsége
2018. október 20. 23:03

A szíriai helyzetről és a terrorizmus elleni harcról tárgyalt Damaszkuszban Bassár el-Aszad szíriai elnökkel az orosz külügyi és védelmi tárca küldöttsége – közölte szombaton a moszkvai külügyminisztérium.

A szűkszavú, részletekbe nem bocsátkozó közlemény szerint a delegáció pénteken járt Damaszkuszban. Tagja volt többek között Alekszandr Lavrentyjev, az orosz elnök szíriai különmegbízottja és Szergej Vershinyin külügyminiszter-helyettes is.

Tárgyilagosan áttekintették a szíriai helyzet alakulását, megerősítették a terrorista jelenlét végleges felszámolása és a szíriai nép érdekeit szolgáló tartós politikai rendezés iránti eltökéltséget.

A hét éve tartó szíriai polgárháborúban Moszkva az Aszad-rezsim legfőbb támogatója, a szíriai kormányerők gyakorlatilag Oroszország tevékeny katonai szerepvállalása révén tudták megfordítani saját javukra a katonai konfliktus menetét.

Az északnyugati Idlíb tartomány az utolsó olyan nagyobb szíriai régió, amely még a felkelők ellenőrzése alatt áll. Idlíb északi részén 2017-ben kialakítottak egy övezetet, ahová olyan lázadók költöztek családjukkal, akik a szíriai kormánnyal kötött egyezségek keretében a polgárháború dúlta ország más részeiből elvonulhattak.

MTI
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó