Több tucat migráns jutott át Görögországba
2018. október 16. 21:47

Mintegy 200 migráns jutott át kedden a török-görög – közölték görög hatóságok.Temesváron egy kamionban 14 illegális migránst tartóztattak le.

A rendőrség elmondása szerint kedd reggel bukkantak rá a migránsokra, legtöbbjük családosan, gyerekekkel érkezett. Azt mondták a hatóságoknak, hogy az Evrosz-folyón keresztül be tudtak jutni Görögországba, mivel a vízszint alacsony volt. Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen nemzetiségűek, sem azt, hogy mennyi gyerek volt a csoport tagjai között. A rendőrség buszokat küldött, hogy felvegyék és a rendőrségre szállítsák a migránsokat, ahol nyilvántartásba veszik őket.

Tízezernél többen érkeztek Törökországból

A menekültügyért felelős görög miniszter, Dimítrisz Vícasz egy nem régi közlése szerint 2016-ban mintegy 3300, 2017-ben 5500, 2018 első kilenc hónapjában pedig körülbelül 12 ezren érkeztek Görögországba a Törökországgal közös szárazföldi határon keresztül. Az állampolgárok védelméért felelős görög tárca szerint a török hatóságok „lazább felügyelete” az oka annak, hogy Görögország növekvő menekültáradattal kénytelen szembesülni a Törökországgal közös szárazföldi határánál – mondta múlt kedden a tárca egy meg nem nevezett forrása a Kathimerini című görög napilapnak.

A forrás szerint a problémát súlyosbítja, hogy nemrég megszakadt a közvetlen kommunikáció a két ország határőrei között.

Tucatnál több migráns érkezett Romániába

Embercsempészettel gyanúsított iraki férfiak juttattak Szerbiából Romániába 14 iráni és iraki bevándorlót – közölte kedden honlapján a román határrendészet.

A határrendészek Temesváron figyeltek fel vasárnap az öt férfiből, négy nőből és öt kiskorúból álló bevándorló csoportra, melynek tagjait bekísérték ellenőrzésre. A tőlük szerzett információk alapján kiterjesztették a vizsgálatot, és a szerb-román államhatár szomszédságában fekvő Tógyér (Toager) és Gyér (Giera) települések között elfogtak a zöld határ közelében két iraki állampolgárt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy Szerbiából Romániába juttatták a csoportot.

Az embercsempészettel gyanúsított irakiakat őrizetbe vették, és kezdeményezték az előzetes letartóztatásukat.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • A Szent Péter-i Európa védelme
    Belülről akarják felrobbantani – vagy talán inkább szétmállasztani – a szellemi birodalmat, hosszú ideje, ám most egyfajta végkifejlet látszik közeledni.
  • Orbánt támadja egy lenini hasznos idióta
    Most a populista jelző – nem is címkéjével, hanem – bunkójával ütik le azokat, akik másként gondolkoznak, mint a Központ.
MTI Hírfelhasználó