Több tucat migráns jutott át Görögországba
2018. október 16. 21:47

Mintegy 200 migráns jutott át kedden a török-görög – közölték görög hatóságok.Temesváron egy kamionban 14 illegális migránst tartóztattak le.

A rendőrség elmondása szerint kedd reggel bukkantak rá a migránsokra, legtöbbjük családosan, gyerekekkel érkezett. Azt mondták a hatóságoknak, hogy az Evrosz-folyón keresztül be tudtak jutni Görögországba, mivel a vízszint alacsony volt. Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen nemzetiségűek, sem azt, hogy mennyi gyerek volt a csoport tagjai között. A rendőrség buszokat küldött, hogy felvegyék és a rendőrségre szállítsák a migránsokat, ahol nyilvántartásba veszik őket.

Tízezernél többen érkeztek Törökországból

A menekültügyért felelős görög miniszter, Dimítrisz Vícasz egy nem régi közlése szerint 2016-ban mintegy 3300, 2017-ben 5500, 2018 első kilenc hónapjában pedig körülbelül 12 ezren érkeztek Görögországba a Törökországgal közös szárazföldi határon keresztül. Az állampolgárok védelméért felelős görög tárca szerint a török hatóságok „lazább felügyelete” az oka annak, hogy Görögország növekvő menekültáradattal kénytelen szembesülni a Törökországgal közös szárazföldi határánál – mondta múlt kedden a tárca egy meg nem nevezett forrása a Kathimerini című görög napilapnak.

A forrás szerint a problémát súlyosbítja, hogy nemrég megszakadt a közvetlen kommunikáció a két ország határőrei között.

Tucatnál több migráns érkezett Romániába

Embercsempészettel gyanúsított iraki férfiak juttattak Szerbiából Romániába 14 iráni és iraki bevándorlót – közölte kedden honlapján a román határrendészet.

A határrendészek Temesváron figyeltek fel vasárnap az öt férfiből, négy nőből és öt kiskorúból álló bevándorló csoportra, melynek tagjait bekísérték ellenőrzésre. A tőlük szerzett információk alapján kiterjesztették a vizsgálatot, és a szerb-román államhatár szomszédságában fekvő Tógyér (Toager) és Gyér (Giera) települések között elfogtak a zöld határ közelében két iraki állampolgárt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy Szerbiából Romániába juttatták a csoportot.

Az embercsempészettel gyanúsított irakiakat őrizetbe vették, és kezdeményezték az előzetes letartóztatásukat.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó