Kapitális bakot lőtt a balliberáris média és Demeter is
2018. október 16. 18:03

Az azonnali.hu-n, „ Miért reptették Ciprusról Budapestre a honvédség gépén Orbán Viktor lányát?” című, ma megjelent hír egy újabb fake news, hírlapi kacsa, aljas rágalom. Nyomatékosan kérjük azokat a médiumokat, akik közölték a hazug állításokat, hogy az olvasók hiteles tájékoztatása érdekében azonnal töröljék cikküket – írta közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A portál – amelynek cikke alapján a teljes baloldali médiagépezet átvette a fake news-t – Demeter Márta LMP-s képviselő kérdéseire alapozta cikkét, aki Benkő Tibor honvédelmi miniszterhez és Pintér Sándor belügyminiszterhez intézte azokat. Demeter azt állította: „A kecskeméti repülőbázison tett iratbetekintésem során kiderült, hogy a Honvédség által vett egyik Airbus A-319-es repülőgéppel kiképzőrepülés keretében utazott szeptember elején Orbán Flóra”. Ezt a rágalmat cáfolta most a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Origo: Orbán Flóra egy százados kétéves kislánya

Az Origo információi szerint a nyár folyamán teljesített szolgáltatot Cipruson Orbán L. százados is, akit meglátogatott családja, felesége és a kétéves kislánya, Flóra. A parancsnok azonban hazatért, és nem csak ő, de családja is katonai repülővel tértek haza a kiküldetésből. A NATO szabályoknak megfelelően a parancsnok engedélyt kért családja szállítására amit meg is kapott a magyar honvédségtől. Kétéves kislánya, Flóra is vele utazott a repülőgépen. Ő volt tehát az a kislány, akiről az LMP képviselője, Demeter Márta azt állította, a miniszterelnök lánya – írja az Origo.

MTI - OS
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó