Átadták a Thermo Fisher budapesti központját
2018. október 16. 12:35

Átadták a Thermo Fisher egészségügyi és gyógyászati vállalat regionális szolgáltató és fejlesztő központját kedden a budapesti Advance Tower épületében.

Az avató rendezvényen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a gazdasági fellendülés jelének nevezte a szolgáltató és fejlesztő központok megjelenését.

A Magyarországon működő 110 intézménnyel már nem csupán kiszolgáló, hanem összetett tudást igénylő és magas hozzáadott értéket teremtő tevékenységek érkeznek, az európai munkahelyekkel is versenyképes lehetőséget kínálva a jól képzett munkaerőnek - tette hozzá.   A tárcavezető hangsúlyozta, hogy Magyarország a rugalmas munkajogi szabályozásnak, valamint átalakított, korszerű felsőoktatásnak köszönhetően jelentős beruházási célország az egyre erősebb nemzetközi versenyben is. Kiemelte az alacsony adókulcsok jelentőségét is, hiszen - tette hozzá - ezeknek köszönhető, hogy az egyre emelkedő fizetésekkel nem jár együtt a munkaerőköltségek elszabadulása.
 
D_MTI20181016007     
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Thermo Fisher egészségügyi és gyógyászati vállalat budapesti regionális szolgáltató- és fejlesztőközpontjának avatásán 2018. október 16-án. MTI/KKM/Kovács Márton
 
A Thermo Fisher EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) régiójának elnöke azt reméli, hogy a budapesti a másik két nagy központtal együtt hosszú távon biztosítja a vállalat versenyképességét. Andy Thomson a rendezvényen megjegyezte, hogy a szolgáltató ágazatok rohamosan fejlődnek, a legkorszerűbb megoldások is gyorsan elavulnak, a cégek ezért folyamatos megújulásra kényszerülnek.  
 
Richard Spoor, a Thermo Fischer alelnöke közölte, hogy a 100 munkavállalót foglalkoztató központ jövőre ugyanennyivel bővül és ezt követően is további növekedéssel számolnak. Hozzátette, hogy az EMEA-térségben dolgozó alkalmazottak száma 5 év alatt nőtt 13 ezerről 24 ezerre.    
 
A világszerte 70 ezer munkavállalót foglalkoztató Thermo Fischer a világ vezető egészségügyi és gyógyászati vállalata, kutatásai kiterjednek a diagnosztikára, a gyógyszer- és vakcinagyártásra. Árbevétele tavaly meghaladta a 20 milliárd dollárt, kutatásra és fejlesztésre megközelítőleg 1 milliárd dollárt költöttek. A pénzügyi és informatikai fejlesztéssel is foglalkozó budapesti központ az EMEA-régió országait szolgálja ki.
 
D_MTI20181016009
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Richard Spoor, a Thermo Fisher alelnöke (j) a cég egészségügyi és gyógyászati vállalat budapesti regionális szolgáltató- és fejlesztőközpontjának avatásán 2018. október 16-án. MTI/KKM/Kovács Márton
MTI
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó